El Mussol Verd guanya el 40è Concurs al Tast dels Olis de Jesús

L’oli d’oliva verge extra ecològic El Mussol Verd de Núria Brull del Perelló, s’ha proclamat guanyador de la quarantena edició del Concurs als Tasts dels Olis de les Terres de l’Ebre, que organitza la Fira de l’Oli de Jesús. Ho ha fet després d’haver obtingut també el primer lloc en la seva categoria, reservada exclusivament als olis ecològics.

El veredicte del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya es va fer com és habitual després d’analitzar els olis finalistes de la fase prèvia, on es van presentar un total de 56 mostres.

Denominacions d’Origen Protegides de les Terres de l’Ebre

El premi al millor oli d’oliva verge extra de les Denominacions d’Origen Protegides de les Terres de l’Ebre (DOP), Premi In Memoriam Joan Rodríguez, agrupa les comarques del Baix Ebre, Montsià i Terra Alta. Va ser per a Lacrima-Olea de l’Agrícola i Secció de Crèdit Local de Godall. Seguit de l’Iberolei Farga de l’Agrícola del Camp de Santa Bàrbara, i l’ Aureum Morrut de Soldebre.

El guanyador del premi al millor oli d’oliva verge extra va ser Priordei 1789 d’Agro Foods-Comerce de Margalef de Montsant. Amb una segona posició per Lacrima Olea Picual de Godall. En tercer lloc per El Mussol Verd del Perelló.

La classificació de la categoria de l’oli d’oliva verge extra ecològic està encapçalada per l’oli El Mussol Verd del Perelló guanyador absolut del concurs. Seguit per Identitat Empeltre d’Antoni Beltran d’Horta de Sant Joan. En tercer lloc, per l’oli del Molí del Llarg de l’Agrícola Industrial Forés.
Així, els tres premis per particulars i de collita pròpia van ser tots del Perelló. El primer per Guillermo Llaó, el segon per Eusebi Margalef i el tercer per Teresa Consol Brull.

Sobre el Concurs de Tast d’Olis

El concurs de tast d’olis i el veredicte del jurat fet a la Casa de l’Oli de la Cooperativa Soldebre de Tortosa, és el tret de sortida de la Fira de Jesús.

Com explica José Ramón Vallés, president del certamen “el concurs de tast és un dels actes més destacats del nostre programa. En fer públic el veredicte lliuraremles etiquetes per als seus olis, i que ja podran exposar a l’Àgora de l’Oli dins del recinte firal”.

El lliurament dels premis es farà durant la 29a edició de la Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre de Jesús. Tindrà lloc els pròxims 11 i 12 de maig.

Anterior
La primavera arriba a la Ribera d’Ebre
Següent
Dissabte d’arqueologia amb la Jornada Divulgativa “Los pobles dels rius”