La primavera arriba a la Ribera d’Ebre

Ho fa amb la “Ribera en flor” i les 18 experiències que ofereix per per gaudir de la floració dels arbres fruiters.

La Ribera d’Ebre dona el tret de sortida la una nova edició de la “Ribera en flor” per donar a conèixer el patrimoni paisatgístic, gastronòmic, històric i cultural.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha presentat des d’un camp d’ametllers florits, una nova edició de la campanya turística “Ribera en flor”. Ha donat a conèixer el programa d’activitats que permetran als visitants i a la població de la comarca descobrir el paisatge. Amb la floració dels arbres fruiters com a protagonista, la gastronomia i el patrimoni cultural i històric del territori.

L’edició d’aquest 2024 preveu començar aquest cap de setmana, tot i que la programació pot experimentar canvis per la meteorologia.

13 poblacions implicades en les experiències florides

En total s’han organitzat 18 experiències turístiques guiades repartides per 13 pobles: Vinebre, Ascó, Benissanet, Flix, Garcia, Ginestar, la Palma d’Ebre, Tivissa, la Serra d’Almos, Miravet, Móra la Nova, Riba-roja d’Ebre i Móra d’Ebre.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Francesc Barbero, l’alcaldessa de Vinebre, Tere Viña, la consellera de Turisme, Vanessa Serrano, i la tècnica comarcal de Turisme, Mònica Sabaté, juntament amb representants d’ajuntaments i empreses i entitats que organitzen activitats, han convidat a visitar la Ribera d’Ebre durant aquestes dates primaverals per gaudir de l’espectacle cromàtic dels camps.

Des del Consell Comarcal s’espera igualar o superar els 1.200 participants de les activitats programades l’any passat.

Activitats per a tots els gustos


En les seues declaracions, Francesc Barbero ha dit que la “Ribera en flor” és “un magnífic aparador del que és la Ribera d’Ebre en terme de cultura, gastronomia, patrimoni i producte local i vull donar les gràcies als impulsors de les activitats. Ja fa deu anys que vam iniciar aquesta campanya i cada cop rep més participació perquè té èxit i té sentit perquè és un punt de trobada que ens reforça com a comarca i com a destí de turisme sostenible”.

A banda d’això, el president ha volgut destacar la importància de la pagesia de la comarca: “Crec que és important, en aquests moments que vivim, aproximar-nos al món pagès. Ara que demanen drets i causes justes, una de les maneres de donar-los suport és atansar-se a
veure la seua feina, ja que aquests camps florits ho estan perquè algú els cuida”.

Barbero ha acabat la seua intervenció afegint que “tenim moltes poblacions que són de base agrícola i
la floració ha de servir per reivindicar la feina dels pagesos i les pageses, però també per reivindicar aquest corpus rural que ens dona identitat a comarques com la Ribera d’Ebre”.

La programació comença aquest cap de setmana

La programació comença aquest 24 de febrer i acabarà a finals d’abril. Tota la informació està a la web turismeriberaebre.org. La majoria de propostes estan vinculades al producte local o elements patrimonials amb activitats molt diverses. Propostes que combinen amb tasts de productes o degustacions a restaurants. Altres són un taller literari, un taller de flors o passejades amb carro, amb bicicleta o a peu.

Així es suma natura, patrimoni, producte local i activitats de coneixements del territori a la Ribera d’Ebre. També es sumen sinergies entre empreses i entitats públiques. Totes han treballat conjuntament un programa que “és molt complet i que permet conèixer la Ribera d’Ebre en un moment espectacular”.

Dates, horaris, preus i tot allò relacionat amb les activitats guiades es poden consultar a la
pàgina web de Turisme de la Ribera d’Ebre que s’anirà actualitzant. A més, la campanya anima
a compartir les experiències de les persones participants amb l’etiqueta #LaRiberaEnFlor.

Anterior
El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova i el MNACTEC organitzen la Festa del Vapor
Següent
El Mussol Verd guanya el 40è Concurs al Tast dels Olis de Jesús

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

6 + 4 =