Natura i paisatge a les Terres de l’Ebre

Aquí trobaràs experiències de natura i paisatge com excursions, rutes i activitats per conèixer les diferents espècies de flora i fauna que habiten a les Terres de l’Ebre, des de birdwatching a sabers relacionats amb el camp, el riu, la pesca i el territori.

Experiències de natura i paisatge a les Terres de l’Ebre

A EbreXperience podràs gaudir d’experiències de natura i paisatge a les Terres de l’Ebre, propostes que ajuden a contactar i a relacionar-se amb l’entorn natural d’aquest excepcional territori declarat Reserva de la Biosfera.

En poc més de 30 quilòmetres, el territori passa del nivell del mar i dels sistemes dunars propis del delta de l’Ebre a paisatges característics de 1.500 metres d’altitud al massís del Port. En aquest sentit, per si no n’hi hagués prou, hem de sumar-hi la presència del riu Ebre, que en vertebra el paisatge, l’economia i la identitat cultural.

El delta de l’Ebre constitueix una de les zones humides més importants del Mediterrani, on se citen més de 360 espècies d’aus i 50 de peixos. En destaquen el flamenc, la gavina corsa i la polla blava. Tot i la seua vulnerabilitat, les llacunes, badies, platges i sistemes dunars es troben en un bon estat de conservació, conformant paisatges de gran bellesa.

Un entorn idíl·lic

En aquest entorn idíl·lic podràs fer observació d’ocells (birdwatching), rutes en bicicleta per aprendre sobre l’entorn o visitar qualsevol dels centres d’interpretació. Pots viure experiències com entrar en un camp d’arròs i descobrir com es cultivava antigament. Aprendre sobre l’anellament d’aus i el seu procés migratori, perxar en una barqueta dins d’una llacuna o aprendre sobre arts de pesca manuals, entre altres sabers.

Al massís del Port hi abunda la cabra hispànica i existeixen poblacions estables d’espècies emblemàtiques de la fauna ibèrica. Hi trobem alzinars mediterranis amb boscos característics de zones septentrionals. També els boscos de faig, la fageda del Retaule, una de les més meridionals d’Europa. La seua continuïtat amb la serralada Ibèrica a través del Maestrat comporta la presència d’espècies rares en el context mediterrani.

La serra de Cardó conjuga un magnífic entorn natural amb empremtes visibles d’una espiritualitat avui perduda. En el seu entorn destaca la teixeda de Cosp, amb teixos monumentals d’una gran bellesa. Hi ha una gran varietat de rutes per fer excursions a peu, en bicicleta o a cavall.

Què fer i què veure a les Terres de l’Ebre

Amb les propostes que us ofereixen les empreses ebrenques podreu fer activitat física, reduir l’estrès, desconnectar de la feina, relaxar-vos, aprendre coses noves, compartir temps amb la família i els amics o fer-ne de nous en escenaris idonis per a aprofitar al màxim el temps de lleure i descans. Un lloc ideal per a viure experiències de natura i paisatge.

Activitats com ara mindfulness, ioga aeri, marxa nòrdica, passejades a peu, a cavall i amb bicicleta per la Via Verda, safari ecocultural al delta de l’Ebre, aula d’educació ambiental enmig d’arrossars, visita al Centre d’Interpretació Apícola de Mel Muria… Tria la que més t’agradi!