Dissabte d’arqueologia amb la Jornada Divulgativa “Los pobles dels rius”

Aquesta Jornada Divulgativa tindrà lloc el proper dissabte 2 de març. Serà a la seu dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de les TTEE. L’exposició homònima es podrà visitar fins el 28 de març.

Abans de res, aquesta activitat, gratuïta i sense inscripció prèvia, anirà a càrrec dels arqueòlegs especialistes en la primera edat del ferro Samuel Cerdà Seuma (URV), David Garcia Rubert i David Asensio Vilaró (UB i UAB).

Així, la jornada, que s’adreça a tots els públics, pretén fer una aproximació al modus vivendi, als estaments socials i als hàbits quotidians dels habitants de les terres banyades pels rius Ebre, Sénia, Matarranya, Algars, Guadalop i Bergantes durant la primera edat del ferro (s.VII-VI aC).

El programa de l’activitat

  • 09.30 h Recepció de participants 
  • 09.45 h Presentació de la jornada
  • 10.00 h Comunicació: “La primera edat del ferro: les terres de l’Ebre i del Sénia abans dels ibers”, de David Garcia Rubert  
  • 10.45 h Comunicació “Bon vi i bona brasa és senyal de bona casa. Festins i  estratègies de poder” (s. VII-V aC), de Samuel Sardà Seuma 
  • 11.30 h Pausa cafè 
  • 12.00 h Comunicació “De les societats de petita escala a les societats  complexes durant la Protohistòria ebrenca”, de David Asensio Vilaró 
  • 12.45 h Qüestions i debat 
  • 13.30 h Cloenda i comiat 

A la Jornada Divulgativa l’acompanya una exposició

“Socialitzar els resultats de la recerca i fer-la accessible i entenedora ha de ser un objectiu estratègic i un deure per als investigadors, les institucions i les administracions”. Així ho explica la directora dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Victòria Almuni Balada, remarcant que “és en aquest sentit que cal entendre l’exposició i la jornada divulgativa que n’ha derivat”.

Per concloure, aquesta Jornada Divulgativa neix en el marc de l’exposició ‘Los pobles dels rius’. Es va inaugurar el passat 17 de novembre i està encarant els seus darrers dies d’obertura. Amb la clausura prevista pel proper dimecres 28 de març. La jornada divulgativa es perfila com una oportunitat per visitar –o tornar a visitar– l’exposició.

Anterior
El Mussol Verd guanya el 40è Concurs al Tast dels Olis de Jesús
Següent
Compte enrere cap a les Quinquennals d’Alcanar

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

58 + = 60