El castell de Móra d’Ebre reobre portes aquesta Setmana Santa

Els visitants de Móra d’Ebre podran conèixer per Pasqua el monument mil·lenari fortificat, fins el dia 31 de març.
Els turistes i visitants que la propera Setmana Santa visitin Móra d’Ebre i la comarca, podran accedir al castell de la localitat. La fortalesa obrirà les seves portes del 28 al 31 de març aprofitant les vacances de Pasqua. La resta de l’any el monument està obert entre l’1 de juliol i l’11 de setembre.

La regidora de Turisme i Comerç, Lorena Sastre, ha indicat que els turistes, naturals o empadronats podran accedir a aquest monument que data del segle VIII, que va ser un dels més importants de l’Ebre. “En l’actualitat, des de l’Ajuntament, ens trobem treballant en la posada en valor d’aquest Bé Cultural d’Interès Nacional, la conservació, neteja, protecció i manteniment dels murs, i de la zona d’accés al castell. Es tramita un projecte bàsic per adequar-lo a visites públiques. Per això ens omple d’orgull que la gent pugui visitar-lo quests dies. Esperem poder tenir-lo obert en un horari més ampli”, ha explicat Sastre.

El castell de Móra d’Ebre

El castell va ser conquerit pel compte Ramon Berenguer IV el 1153. El mateix comte restà senyor del castell fins que el seu fill el donà a Guillem de Castellvell i als seus descendent. Així, generacions més endavant i fruit de diversos matrimonis, va anar a parar a la Baronia d’Entença.

El castell ha anat passant al llarg dels anys per diverses famílies (ducs de Cardona, els castellans Medinaceli, Fernández de Córdoba) arran d’incorporacions a comptats, matrimonis amb altres llinatges i falta de descendents fins a l’abolició dels senyorius entre els anys 1837 i 1842.

Durant la història, el castell ha sigut escenaris de setges, presó per a personatges rellevants, emplaçament durant la guerra dels segadors, casa palau dels Cardona, plaça militar a la primera Guerra Carlina i dependències oficials de la Guàrdia Civil durant la Guerra Civil, on va ser esfondrat quasi en la seva totalitat. Actualment en resten les muralles exteriors i dues torres, entre les que destaca la torre fusellera, amb el Centre d’Interpretació de les Guerres Carlines. Té un perímetre d’uns 350 metres.

Preus de les entrades 

Així, el preu de les entrades serà de 3 € i de 5 €si es fa la visita guiada en els següents horaris: dia 28 de 16 a 20 hores, dies 29, 30 i 31 de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores. Hi ha preus per menors de 10 anys, naturals i empadronades a Móra d’Ebre.

Anterior
L’Ajuntament de Tortosa es suma a la campanya “L’hora del Planeta” 2024
Següent
La Generalitat vol declarar Bé Cultural d’Interès Nacional catorze antics forns d’oli de ginebre de Riba-roja d’Ebre

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

60 + = 65