Tot a punt pel Terres Travel Festival de cinema

Aquest esdeveniment cultural per als amants del cinema projectarà més d’un centenar de pel·lícula temàtica viatgera i sobre el canvi climàtic.

 

S’acosta la 6ª edició del Terres Travel Festival a Tortosa. La sessió d’inauguració està prevista per al dia 2 de setembre i es clourà el dia 10. Al llarg d’aquestes jornades està previst que es projectin fins a 114 produccions provinents de 34 països, documentals, curtmetratges i espots publicitaris, amb subtítols en català.  

Aquest certamen, que enguany serà totalment presencial, està especialitzat en cinema de viatges i audiovisual turístic i convidarà els espectadors, a través de la gran pantalla, a fer viatges propers, gairebé sense moure’s de casa, com també a l’altre punta del món, amb especial atenció a la important temàtica del canvi climàtic.

Entre la programació destaca el títol ‘Un viatge extraordinari’, un treball que és un recorregut per quinze ciutats espanyoles nomenades Patrimoni Mundial de la UNESCO.

A nivell de canvi climàtic cal destacar la pel·lícula ‘Estimat plàstic – Una història d’amor tòxic’, entre altres, que posen el focus en aquesta temàtica tan transcendental.

Les projeccions es portaran a terme a diversos espais del Museu de Tortosa, al recinte modernista de l’antic escorxador. També es comptarà amb la presència de directors, productors, professionals del cinema i del turisme d’arreu del món.

Jordi Llompart, premi Terres Pioneers

El periodista i cineasta Jordi Llompart serà un dels protagonistes del Terres Travel Festival, on rebrà un reconeixement a la seva trajectòria com a productor i director de cinema amb el premi Terres Pioneers.

Llompart ha produït i dirigit pel·lícules, sèries documentals per al cinema i televisió i ha impulsat altres projectes innovadors de cinema IMAX i 3D. Un dels seus darrers treballs és ‘The Last Wild’, un llargmetratge documental on reivindica la recuperació dels vincles dels éssers humans amb la naturalesa.

De forma paral·lela també es portarà a terme el congrés TerresLAB on s’exploraran les noves tendències audiovisuals en l’àmbit turístic. 

Anterior
L’Escola Oficial d’Idiomes de Tortosa compleix 20 anys
Següent
Dilluns comença la salinada a les Salines de la Trinitat