Dilluns comença la salinada a les Salines de la Trinitat

La previsió és arribar a les 75.000 tones en un període de recol·lecció que s’allargarà fins a mitjans de setembre.

Infosa, l’empresa que gestiona les salines des de mitjans dels anys 40 del segle passat, estima que aquest any la recol·lecció de sal arribi fins a les 75.000 tones, una previsió que és lleugerament inferior a la de l’any passat.

En una salina la temperatura ambiental i components meteorològics com ara la pluja i el vent són molt importants i afecten el procés de secat de les salmorres. El setembre de l’any passat, quan la collita amb les bases de salmorra ja estaven preparades per esperar a cristal·litzar a la primavera, hi va haver unes pluges molt fortes que van perjudicar el procés posterior d’evaporació. La primavera i l’estiu tampoc van ser suficients per la falta de vents secs i perquè l’humitat va ser força elevada, de manera que l’evaporació s’ha vist molt dificultada.

 
Tanmateix i malgrat això, aquestes 75.000 tones que es preveuen serviran per recuperar el posicionament comercial del mercat i per cobrir l’exportació dels mercats exteriors.

Pel que fa a la producció de Flor de Sal, producte gourmet recollit de manera artesanal que té menys contingut de clorur sòdic i un percentatge més elevat de magnesi, està resultant molt positiva i s’està recollint amb xifres que representen una collita normal.

Fins a 52 persones treballen a les Salines de la Trinitat, a les quals se n’han d’afegir un centenar més de temporals i de suport durant l’actual període de recol·lecció. Com a eines s’utilitzen una vintena de tractors amb remolcs corresponents, quatre màquines motoanivelladores i quatre màquines recol·lectores.
La producció de sal a les Salines de la Trinitat té diversos destins: industrial i agroindustrial, al tractament d’aigües, coloració salina, al sector farmacèutic, al desgel de carreteres i també a l’alimentació a través dels grans supermercats. En aquest aspecte, Europa i els Estats Units són els principals importadors.

Anterior
Tot a punt pel Terres Travel Festival de cinema
Següent
La Ràpita programa diverses commemoracions importants de cara al mes de setembre