La Ràpita programa diverses commemoracions importants de cara al mes de setembre

Es tracta del 120è aniversari del naixement de l’escriptor Sebastià Joan Arbó i els 40 anys de l’Esbart Dansaire Rapitenc.

La Ràpita començarà el mes de setembre amb un programa ple de celebracions i commemoracions d’aniversaris de diferents entitats i personalitats que conformen el teixit cultural i personal de la població.

Una de les celebracions més sonades serà la del 120è  aniversari  del  naixement  de l’escriptor Sebastià Juan Arbó va ser novel·lista, periodista, traductor i també va escriure teatre. A ell se li dedicarà el Cicle de Conferències. Sebastià Joan Arbó que es portarà a terme els dies 5, 6 i 7 de setembre a l’Església Nova.  .

Altres celebracions importants són el 40è aniversari de l’Esbart Dansaire Rapitenc, que tindrà oberta una exposició a l’Església Nova,  i la Colla Gegantera  commemorarà la seva celebració amb la 33ª Trobada Gegantera de La Ràpita.

Pel que fa al Concert per la Ràpita, que arriba enguany als 10 anys de vida, aquest any es celebrarà amb total normalitat i hi participarà l’Agrupació Musical Rapitenca, les corals rapitenques i tothom que s’hi vol unir, interpreten plegats diverses peces, entre les quals l’Himne de la Ràpita. És el concert institucional de la Diada i té lloc, com és habitual, el vespre anterior, això és, el 10 de setembre, a les 22 h, a la plaça del Coc..

Aquests seran tres dels esdeveniments destacats de les Jornades Culturals que se celebraran a la Ràpita entre l’1 i el 29 de setembre, que també inclouran sessions de cinema, concerts de música, teatre, xerrades i exposicions als distints equipaments culturals del municipi, coincidint amb les Festes de la Mare de Déu de la Ràpita, que es celebraran del 7 a l’11 de setembre amb un vintena llarga d’activitats.

El cinema també serà el protagonista d’aquestes Jornades Culturals de La Ràpita amb la recuperació del Cicle Gaudí de Cinema Català, amb la projecció d’Escape Room i la nova temporada de Cineclub La Ràpita. A més, s’estrenarà el primer capítol d’un documental sobre el canvi climàtic, que parla específicament del delta de l’Ebre.

Anterior
Dilluns comença la salinada a les Salines de la Trinitat
Següent
Nilak, el circ itinerant arriba a Pinell de Brai