Nilak, el circ itinerant arriba a Pinell de Brai

Un nou salt mortal al món del circ

Pinell de Brai és l’escenari del circ itinerant Nilak. Ubicat en aquesta població, el circ planteja un funcionament itinerant que no només fa referència als números de circ clàssics amb els que tothom gaudeix, sinó també un nou model artístic, social i cultural unit sota una mateixa carta. L’objectiu és apropar les arts escèniques contemporànies a tot Catalunya i al mateix temps, revaloritzar espais pel circ, ja existents.

La creació i l’exhibició de Nilak inclou una pluralitat de practiques artístiques carregades d’inspiració: dansa, cinema, arts visuals, literatura i naturalment, circ, molt de circ.

Es tracta d’un espai escènic amb caràcter itinerant i nòmada que funciona com a teatre amb la idea de descentralitzar les arts escèniques dels grans nuclis urbans en els quals habitualment es desenvolupen i celebren i en canvi, donar rellevància als pobles grans i petits, convertint-los en epicentres de creació de les arts escèniques contemporànies.  Per aquesta raó, el circ Nilak està preparat amb una carpa que permet instal·lar-se a qualsevol població, reunint les condicions tècniques necessàries per a la representació d’una funció.

Arts i artistes

Tota experiencia artística vol deixar una petjada en l’espectador que contempla i participa en l’espectacle. Per això Nilak té diversos espectacles, con el Cabaret Delicatessen que vol reivindicar espais històrics de pobles i ciutats utilitzant l’art com a mitjà per posar en valor l’espai històric  com a constructor de teixit social i patrimoni memorístic i testimonial.

Nilak té diverses associacions amb altres companyies d’arts escèniques, tal consolidades com emergents del territori i d’aquesta manera vol donar visibilitat al treball tant dels novells com de les companyies que ja están consolidades, especialmente en l’àmbit del circ.

 

Si us ve de gust assistir a un espectacle del circ itinerant Nilak, no us perdeu tots els esdeveniments de la seva agenda, aptes per a tots els públics amb 4 itineraris diferents: per als més petits de casa, amb tallers de circ familiar, dansa creativa i dansa en família i també amb visites guiades a Pinell de Brai o a les Trinxeres Clot 1, entre altres.

La compra d’entrades es pot fer o bé a l’ajuntament de Pinell de Brai o a través de la pàgina entradium.com.

Una iniciativa social molt interessant de la companyia és que qui ho desitgi pot emprendre l’acció “entrades pendents” per aquelles persones que vulguin assistir al circ però pel que sigui no puguin comprar una entrada. Es tracta, doncs, de comprar dues entrades però usar-ne només una i l’altra, deixar-la per a qui la pugui necessitar.

Trobareu tots els actes i esdeveniments de Nilak a la seva pàgina web nilak.cat

Anterior
La Ràpita programa diverses commemoracions importants de cara al mes de setembre
Següent
L’Ajuntament d’Amposta adjudica “Lo Tros”, parcel·les destinades a convertir-se en horts urbans