Tortosa commemorarà els bombardejos del Divendres de Sang amb una exposició temporal i una visita guiada sobre el barri de Pescadors

Una exposició temporal a Tortosa repassa la història més recent de la plaça situada al davant de l’Ajuntament, amb atenció especial als fets viscuts durant l’últim segle.

La mostra forma part dels actes que la ciutat durà a terme per tal de recordar la data del 15 d’abril, quan van tenir lloc els bombardejos més importants de l’aviació feixista sobre Tortosa en el decurs de la Guerra Civil.

Tortosa va ser una de les ciutat més afectades com a front de guerra. Allò va provocar una destrucció molt important en zones com esta on avui hi ha l’ajuntament“, recorda l’alcaldessa, Meritxell Roigé.

La mostra ‘De barri de Pescadors, a plaça major‘ explica la transformació que ha viscut aquesta part de la ciutat, antigament inclosa dins del recinte emmurallat, fins a quedar definida la configuració actual com a espai de trobada i relació ciutadana. Una evolució que va quedar determinada per la important destrucció que va patir el barri per l’efecte dels bombardejos.

Durant la reconstrucció de la ciutat, Regions Devastades va projectar la construcció de l’ajuntament i de la plaça situada al davant, aleshores amb una font de grans dimensions que va quedar sobredimensionada, per l’espai que ocupava, amb les següents construccions d’habitatges de l’entorn.

Per aquest motiu, durant la reurbanització de la plaça feta recentment, la font va ser traslladada al parc Teodor González, on ocupa un lloc destacat.

Juntament amb l’exposició, l’Ajuntament també ha programat una visita guiada al barri de Pescadors. Serà el mateix 15 d’abril, data que coincideix amb l’aniversari dels bombardejos del Divendres Sant del 1938. La cruesa dels atacs aeris va fer que aquella data sigui recordada com a Divendres de Sang.

La commemoració també té previstes visites al refugi antiaeri número 4, al carrer Hemingway, amb la col·laboració de les empreses de guiatge turístic de la ciutat.

Anterior
El president Aragonès dona suport a un nou impuls de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre
Següent
S’acosten uns dies de calma