El president Aragonès dona suport a un nou impuls de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha encapçalat aquest migdia una reunió de treball per “donar un nou impuls a la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre”, segons ha explicat als assistents. El cap del Govern ha recordat que al maig del 2013, les Terres de l’Ebre van ser declarades Reserva de la Biosfera per la UNESCO gràcies a la seva “gran diversitat d’espais naturals”, que representen “un gran actiu pel país”, i ha mostrat el seu suport a reimpulsar aquest projecte.

“Cal donar-li un nou impuls, en primer lloc, per contribuir a una millor gestió dels espais naturals protegits; en segon lloc, per donar tot l’impuls als productors i productores en l’àmbit agrícola, ramader i alimentari de les Terres de l’Ebre; i, finalment, per contribuir també a la mitigació del canvi climàtic en un territori especialment tan sensible”, ha declarat el president. I ha continuat: “però, sobretot, ho farem per la gent de l’Ebre, pels ebrencs i les ebrenques, que cada dia fan d’aquestes comarques un dels millors territoris i més preciosos del país”.

Aquesta reunió de treball s’ha celebrat aquest migdia al Palau de la Generalitat encapçalada pel president, i amb la participació dels representants dels diferents Departaments i serveis implicats en el projecte, a més del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate).

Així, hi ha pres part la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura; el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió; i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernàndez, entre altres. La representació de COPATE ha estat encapçalada pel seu president, Xavier Faura Sanmartin.

“Ara que complim deu anys des que les Terres de l’Ebre vam ser declarades Reserva de la Biosfera és important donar-li un nou impuls per vendre’ns com a territori i que la gent ens percebi, a la resta del país i també dins a les Terres de l’Ebre, amb uns atributs basats en la sostenibilitat, incorporada com estratègia de desenvolupament territorial, potenciant també els nostres productes i el turisme associats al paisatge”, ha valorat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez.

“Aquest nou impuls ens ha de permetre reforçar l’estructura del COPATE per poder destinar més recursos humans, fomentar la marca Reserva de la Biosfera arreu i reforçar la traçabilitat dels productes per explicar al món què fem a les Terres de l’Ebre i com ho fem”, ha assegurat el president del COPATE, Xavier Faura Sanmartin.

Excepcionalment, la sessió ordinària del Consell de Direcció de l’Administració Territorial del Govern a les Terres de l’Ebre corresponent al mes de març s’ha traslladat, aquest dimarts, al Palau de la Generalitat i ha abordat, monogràficament, els projectes territorials que s’estan treballant entorn la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre.

Anterior
Xavier Faura: “Hem de dinamitzar el cicloturisme i potenciar la marca turística Reserva de la Biosfera”
Següent
Tortosa commemorarà els bombardejos del Divendres de Sang amb una exposició temporal i una visita guiada sobre el barri de Pescadors