S’acosten uns dies de calma

Amb la proximitat de la Setmana Santa s’acosten uns dies que conviden a trencar la rutina. En plena primavera, el temps acompanya en dos sentits: el climatològic, si li plau i procura uns dies agradables i càlids, i el del rellotge, que sembla que llisqui amb més calma sobre l’esfera. El canvi de la rutina habitual amb el seu tràfec i les seves presses, deixa pas a un relaxament que, tan aviat comença, ja se sap que durarà poc. Però uns dies de vacances avançades a l’estiu, sempre van de primera.

La pandèmia del Covid-19 ha canviat la visió de les persones que volen gaudir de les seves vacances i els ha fet descobrir destins propers, casolans i interiors, que potser no haurien contemplat fàcilment. Tanta gent que viatja pel món escurçant l’amplada del planeta, sovint obvien la bellesa dels paisatges propers i les possibilitats que ofereixen.

Catalunya és un tresor en aquest sentit, i les Terres de l’Ebre són un trosset de cel que en alguns punts, s’ajunta amb el mar.

El mes d’abril els arrossars tot just s’estan preparant i en uns quants dies, una làmina d’aigua reflectirà el blau del cel des del terra. Ocells de mil espècies nidificaran, ompliran de vida aquests espais immensos i l’aigua de l’Ebre negarà el que durant tot l’hivern ha quedat sec.

Quan el riu s’expandeix per damunt la terra, la vida respira amb una alegria permanent que anirà creixent fins a la sega, cap al mes de setembre. Però a la primavera, durant aquests dies de vacances, el paisatge somriurà a qui vulgui visitar aquestes contrades. Les comarques de l’Ebre tenen el seu encant i les interiors, a més, gaudeixen de la benedicció d’una horta opípara. Però l’autèntic tresor d’aquestes comarques és el pas de l’Ebre, que fa miracles creant nous feixos de terra fèrtil, conreable i rica.

El paisatge, la gastronomia, els costums, les experiències i activitats que les Terres de l’Ebre conviden a practicar, són un reclam per a les ments inquietes que busquen aventures inoblidables.

La Setmana Santa són els dies més greus del calendari i el fet que caiguin en plena primavera no resta ni un bri de la solemnitat que la tradició marca. La bona notícia, però, és que arriben els dies de llum, calidesa i benestar. Ja arribarà l’estiu amb les seves onades de calor que pronostiquen un canvi climàtic imminent i potser irreversible si no comencem a fer bondat i a estimar el nostre entorn des d’ara mateix. Però ara són dies per respirar i agafar aire. Oxigenar-se, relaxar-se i gaudir d’aquesta calma.

Encara queden uns quants dies per Setmana Santa i si estàs planificant aquestes mini-vacances, no ho dubtis, vine a les Terres de l’Ebre.

Anterior
Tortosa commemorarà els bombardejos del Divendres de Sang amb una exposició temporal i una visita guiada sobre el barri de Pescadors
Següent
La 15ª edició de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta giraran al voltant de les arts