Torna el Festival Deltebre Dansa

El Festival Deltebre Dansa compleix 18 anys com a epicentre internacional de la dansa i el circ més contemporanis al cor del Delta de l’Ebre, amb Akram Khan, Wim Vandekeybus, Jasmin Vardimon i Lali Ayguadé com a convidats destacats 

El Festival Deltebre Dansa anuncia tota la programació, horaris i espais d’aquesta 18a edició, que tindrà lloc entre el 3 i el 16 de juliol a diferents espais de Deltebre, al bell mig del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

En la seva majoria d’edat el Festival pretén fer una crida a la responsabilitat individual i convidar a prendre acció davant les desigualtats socials i els problemes medi ambientals.

Sota el lema ‘Movement matters’ posa de relleu la importància dels petits gestos i apel·la a la funció reivindicativa de la creació artística. En paraules de Roberto Olivan, fundador i director artístic del Festival, “qui sap si tal vegada Deltebre Dansa pugui ser la llavor que germini un nou petit-gran canvi”.

A més de la programació d’espectacles, un dels pilars fonamentals del Festival és la formació de professionals. Més de 180 ballarins de més d’una cinquantena de nacionalitats es desplacen anualment fins a Deltebre per rebre formació de la mà de diferents referents de la dansa i el circ contemporanis.

Els professors convidats destacats per aquesta edició són grans noms de la dansa com Akram Khan (Regne Unit), Wim Wandekeybus (Bèlgica), Jasmin Vardimon (Regne Unit) i Lali Aygudé (Catalunya), entre d’altres.

Deltebre Dansa és un projecte fundat i organitzat per la companyia ROPA / Roberto Olivan Performing Arts i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ministerio de Cultura y Deporte, Ajuntament de Deltebre, Diputació de Tarragona i Crea SGR.

Deltebre Dansa

El Festival Deltebre Dansa va néixer fa 18 anys a Deltebre, al bell mig del Parc Natural del Delta de l’Ebre, un dels paratges més singulars de Catalunya. Des dels inicis desenvolupa tota la seva tasca al voltant d’un conjunt de valors que s’han reforçat, transmès i reafirmat, en cadascuna de les seves edicions.

Deltebre Dansa està compromès amb la formació d’excel·lència, amb professionals del sector a escala internacional. Aposta per la creativitat, la innovació i la qualitat en el sector de les arts escèniques, amb el focus posat sobre la dansa i el circ contemporanis, i és un esdeveniment compromès amb la inclusió social a través de la cultura. Treballa pel desenvolupament i la projecció del territori, l’intercanvi cultural i la creació d’una experiència única amb tots els participants, artistes convidats i assistents.

Un dels grans atractius del Festival és, i que està directament vinculat amb la seva aposta per la descentralització cultural, la seva privilegiada ubicació al cor del Delta de l’Ebre, territori d’alt valor mediambiental que complementa a la perfecció l’esperit del festival de crear una experiència singular. 

Deltebre Dansa també treballa per a donar difusió del talent català programant espectacles de professors, creadors i artistes catalans així com també té molt en compte la importància del retorn social, promovent la participació i aproximació de tots els públics a la dansa en particular i a la cultura en general. Porta a terme accions socials i pedagògiques; integra grups en risc d’exclusió, i realitza campanyes solidàries.

L’any 2014 Deltebre Dansa va ser Premi Nacional de Cultura (Generalitat de Catalunya), i el 2019 va estar reconegut com a referent internacional de les Arts Escèniques per l’Associació Europea de Festivals, entitat que li atorga, des del 2015, el Segell EFFE d’excel·lència. El 2020 va rebre una menció especial als XXII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques per la trajectòria de més de 15 anys. El 2023 el Festival ha estat seleccionat com una de les estructures que han de representar la dansa catalana dintre del marc del projecte CANAL impulsat pel Centre Nacional de la Dansa de París.

El festival s’articula en tres eixos principals: la formació per a professionals, la programació artística i el retorn social.

Formació professional: professorat, itineraris i conferències

Com tots els anys, Deltebre Dansa organitza 3 itineraris formatius (GREEN, RED i BLUE) dissenyats amb molta cura perquè resultin en 3 programes de workshops formatius innovadors, d’alta rellevància i equilibrats entre si, tant pel que fa referència als professors com als tallers, com a que responguin a les expectatives dels participants.

Durant dues setmanes, esdevé un punt de trobada artístic on centenars de professionals de la dansa i el circ es reuneixen per aprofundir la seva formació i especialitzar-se en disciplines contemporànies de la mà de professionals de renom. Per aquesta edició el Festival compta amb convidats de luxe per a les sessions de formació com Akram Khan, Wim Wandekeybus, Jasmin Vardimon o Lali Ayguadé, entre d’altres.

Com a novetat d’aquesta edició, el coreògraf i ballarí Akram Khan impartirà un itinerari monogràfic al llarg de la primera setmana per a només 30 ballarins (inscripcions exhaurides).

En cada edició, el Festival Deltebre Dansa ofereix una àmplia programació d’espectacles d’avantguarda amb el compromís d’acostar la dansa, el circ i les arts escèniques al territori.

Les entrades ja estan a la venda a un preu de 5€ (entrada vàlida per a totes les actuacions de la nit). A més, el Festival ofereix abonaments per a tots els espectacles per 50€.

Anterior
La fira Mestràlia celebra els seus 15 anys de vida
Següent
Mostra de Jazz de Tortosa