Mostra de Jazz de Tortosa

Arriba la 30a edició de la Mostra de Jazz de Tortosa.
Del 30 de juny al 15 de juliol s’han programat una quarantena de recitals musicals d’artistes locals i internacionals que es complementaran amb la 20a edició de les Jornades de la Cuina Cajún. L’Ajuntament de Tortosa va presentar la programació de la 30a Mostra de Jazz, que se celebrarà a la ciutat del 30 de juny al 15 de juliol. En l’acte han participat l’alcalde, Jordi Jordan, la regidora de Cultura, Mar Lleixà, i el director de la mostra, Xavi Bertomeu. Enguany, tractant-se d’una edició tan especial, s’han programat gairebé una quarantena de recitals que serviran per homenatjar alguns dels intèrprets que han participat en edicions anteriors d’aquesta cita musical que ja s’ha convertit en una de les més importants en el panorama del jazz a Catalunya.

L’alcalde, Jordi Jordan, ha aprofitat la presentació per fer valdre la Mostra i tota la feina que s’ha fet en
aquests trenta anys. Així, ha ressaltat que “estem davant d’una doble cita musical i gastronòmica única a
Europa que inicia l’estiu cultural a casa nostra i que permetrà moure la ciutat durant estos primers quinze
dies de juliol”. A més, ha volgut mencionar els artistes locals que hi participaran enguany, com el dissabte 1de juliol amb el tortosí Jordi Fabà amb el grup Blue Rhapsody; el diumenge 9 de juliol amb el pianista Jordi Grisó, qui va ser director de la Banda Musical de Tortosa; el dilluns 10 de juliol amb la banda tortosina The Little; i el concert de clausura del festival, el dissabte 15 de juliol, que anirà a càrrec de la Tortosa Big Band i que inclourà una pinzellada de claqué, amb la també artista tortosina Marta Viladrich.
La regidora de Cultura, Mar Lleixà, ha presentat els caps de cartell d’aquesta 30a edició de la Mostra de Jazz. Són el guitarrista Al Di Meola, que arriba al festival per primera vegada el dilluns 3 de juliol; el grup
Yellowjackets, que van ser els primers músics en reconeixement mundial que van participar en la Mostra i
ara tornen a fer parada a Tortosa el dimarts 11 de juliol; i, finalment, el pianista català Ignasi Terraza, que és el músic que més vegades ens ha acompanyat a la Mostra, un total d’onze vegades, i que en aquesta edició oferirà el concert inaugural el divendres 30 de juny acompanyat de la cantant Pepa Niebla.

En el seu torn, Xavi Bertomeu, director de la Mostra de Jazz de Tortosa, s’ha felicitat pel fet d’haver pogut
arribar a la 30 a edició, un fet que com ha afirmat s’ha aconseguit “perquè la gent s’ha anat il·lusionant any rere any amb aquesta cita musical”. Com a anècdota curiosa ha detallat que durant tots aquests anys s’han fet al voltant de sis-cents concerts, amb una cinquantena d’ells amb músics de prestigi i reconeixement internacional.

Al marge del caràcter musical de l’esdeveniment, la Mostra de Jazz es complementa amb la 20a edició de les Jornades de la Cuina Cajún, de manera que molts restauradors de la ciutat participen directament de la cita musical, no només acollint alguns dels concerts, sinó transportant al seu públic a la cuina del Delta del Missisipi, fent una fusió entre la nostra cuina de l’Ebre i la del territori bressol del jazz.
A més a més, s’han programat activitats paral·leles com dues exposicions al Campus Terres de l’Ebre de la
Universitat Rovira i Virgili, “Mirades Creatives Jazz 30è Aniversari” i l’exposició de fotografies del concurs
que organitza la Mostra de Jazz anualment, i una tercera a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, “Emocions del
jazz de Batiste Pla” en la qual en la seua inauguració, el divendres 30 de juny, es viurà un agermanament
entre la Mostra de Jazz i el festival Deltebre Dansa. I és que s’ha preparat una performance per impulsar la
cultura del territori i fusionar el jazz i la dansa contemporània. En últim lloc, un altre acte complementari és la Jazz Fira Disc, del 12 al 14 de juliol al carrer Sant Blai amb Cervantes, un lloc on comprar CD’s, DVD’s i vinils relacionats amb el jazz.

Anterior
Torna el Festival Deltebre Dansa
Següent
El festival UN-I-VERS s’estrena a Benifallet