Sant Antoni, cap de setmana de festes d’hivern

Al Perelló enceten l’any celebrant la seva festa major, i en aquesta ocasió d’una forma especial, com és la recuperació de la festa després de les restriccions per la pandèmia. Dilluns, vigilia de
Sant Antoni, tindrà lloc la Vespra, amb actes com la Cercavila amb els gegants, els gegantons, els cap grossos i la cuca del Perelló, acompanyada per la Colla Dolçainera Tria Capita. Altres activitats destacades seran la Gran Tronada de Sant Antoni amb correfocs, mascletada i esclat final. Dimarts 17 de gener, dia de Sant Antoni, a les 11 hores, hi haurà la desfilada dels Tres Tombs, on hi participen nombrosos cavalls i carruatges d’arreu de la província, realitzant tres tombs pels carrers del poble i finalitzant amb la benedicció de tots els animals a la plaça de l’església. Altres actes populars són la festa de la mainada, la festa del calmant o l’homenatge a la vellesa… I com actes destacats hi ha la jornada de l’oli novell organitzada per la Cooperativa Agrícola Sant Isidre, el concurs literari, el 25è Festival de bandes, el correbars. En clau esportiva es celebrarà la cursa ciclista, partits d’handbol i partits de futbol dels equips locals.

Altres pobles on se celebra Sant Antoni són, Alcanar, Mora d’Ebre, Benissanet i Ascó entre aquest cap de setmana i el vinent.
A Mora d’Ebre coincideix amb l’inici de la ja coneguda Ruta de la Tapa Porca, que comença avui i acaba el dia 29 de gener. S’hi poden degustar tapes elaborades amb carn de porc a diferents establiments del poble.

Altres actes que comparteixen la majoria de festivitats de Sant Antoni són els Tres Tombs la benedicció d’animals, les misses,  el ball, o les curses de cavalls i mules d’Ascó, que allà anomenen “Les corrides”. La clotxa omplirà les panxes a moltes de les festes d’hivern de la Ribera d’Ebre.

Anterior
Amposta presenta la nova temporada d’arts escèniques
Següent
Visites més realistes al refugi antiaeri número 4 de Tortosa