Neix a Ulldecona Varietès Col·lectiva, una iniciativa per dinamitzar la cultura i l’economia

Varietès Col·lectiva vol programar actuacions diverses des del mes d’octubre fins al mes de maig, èpoques amb menys activitat cultural al territori.

Així, el primer cap de setmana de mes, a la plaça Catalunya d’Ulldecona, un artista o creatiu del membre de Col·lectiu Cultura presenta una proposta inèdita, ja sigui una exposició, concert, xerrada, taller o actuació.

El Col·lectiu Cultura i la seva filosofia d’empresa

El part d’aquest nou projecte forma part de la filosofia de l’empres, tenint en compte que Col·lectiu Cultura, d’àmbit ebrenc, té com a objectiu “visibilitzar el teixit professional cultural a territoris no metropolitans, amb l’ambició de promoure l’ocupabilitat territorial generant iniciatives per dinamitzar el territori i les seves comunitats”.

Les quatre comarques de Terres de l’Ebre congreguen una àmplia oferta de professionals de la cultura contemporània de totes les edats. A més, és un territori amb una oferta cultural que reuneix més de 200.000 assistents anualment i té un impacte econòmic de més de 3MEUR anuals.

“Obviament, a banda d’un directori virtual on podem trobar artistes, festivals, equipaments, experiències i joves talents, Col·lectiu Cultura també ha creat la marca Festivals de Terres de l’Ebre i genera iniciatives d’impacte i amb valors concrets, com Varietès Col·lectives entre d’altres”.

Per donar suport als professionals del territori, Col·lectiu Cultura “obre convocatòria als membres, oferint un espai, gestionant la comunicació, donant suport audiovisual i pagant uns honoraris. Una proposta reivindicativa amb la finalitat de donar valor a la professió dels artistes i la cultura”.

Amb la complicitat del teixit empresarial local

Efectivament, el projecte aposta per involucrar el teixit empresarial local. Les entitats, establiments i l’Ajuntament està treballant “per generar promocions Varietès: o bé amb l’aplicació Ulldecompra o bé amb el segell Varietès. L’usuari podrà anar a establiments del municipi i tenir descomptes, avantatges, o regals. Tot, amb l’objectiu de generar economia municipal a través de la cultura”.

El disseny de la identitat visual de Varietès Col·lectives és una creació del jove estudi Cultiu, amb base a Ulldecona. Es tracta d’una proposta que ens presenta la font de la plaça Catalunya com centre neuràlgic de l’activitat, amb diversitat de personatges i reinterpretacions artístiques.

La inauguració serà aquest dijous vinent 12 d’octubre a les 18:30 hores. En el marc de la Fira de Sant Lluc d’Ulldecona, Varietès Col·lectives és la primera activitat del cap de setmana. Tot seguint, amb l’artista i ballarina Mar Grifoll, la companyia de la creadora i artista visual Gualgami, i amb l’actuació del grup faldut Morgital, es donarà el tret de sortida a Varietès Col·lectives.

Varietès Col·lectiva el primer cap de setmana de novembre

El 3 de novembre, la soprano Cecília Aymí i el violista David Matheu elaboraran una proposta entre la música i el patrimoni.

Així, el cap de setmana de l’1 de desembre, Priscila Alegre serà l’encarregada d’acomiadar l’any. Dj, productora i vídeo-artista, està treballant una proposta que encara està per definir: si serà íntima o exuberant com ella mateixa. Priscila sempre és una explosió de sensacions i sentiments.

9a edició de xerrades sobre la costa ebrenca. Anterior
Benvinguts i benvingudes a la 9a edició de “Històries de la Mar de l’Ebre”
Següent
Activitats per a tots els públics al Castaween de Tortosa

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

2 + 1 =