Benvinguts i benvingudes a la 9a edició de “Històries de la Mar de l’Ebre”

9a edició de xerrades sobre la costa ebrenca.

Aquest novembre el cicle de conferències arriba a la seva 9a edició amb xerrades sobre ciència, història i antropologia de la costa ebrenca.

“Històries de la Mar de l’Ebre” són conferències sobre temes tan diversos com la història, arqueologia, biologia o desenvolupament territorial de la costa ebrenca.

Efectivament, enguany el cicle constarà de quatre ponències que se celebraran a la sala d’activitats temporals del Museu els dies 3, 10, 17 i 24 de novembre a les 19 h.

Un programa ben complet per explicar històries de la mar

La sessió inaugural del dia 3, “Més enllà de les cures: el paper de les dones a la comunitat pescadora”, serà a càrrec d’Aïda Sánchez. Sánchez és investigadora membre del GRAMP i actualment doctoranda en història de les dones i antropologia feminista a la UB. La conferència inaugura l’exposició “Jo de petita anava sempre al moll” que el Museu exposarà a la sala d’activitats temporals fins al 10 de desembre.

A banda d’això, el dia 10, Xavier Benito Granell ens ofereix la conferència “Com estem de miopia temporal? Recerca ecològica a llarg termini al Delta de l’Ebre”. Benito és biòleg i ambientòleg de l’IRTA dintre del programa de recerca d’aigües marines i continentals. Ha publicat diversos articles sobre l’evolució geològica, climàtica i ambiental de zones humides de tot el món.

Convé ressaltar que Jordi Piqué Matas realitzarà la ponència del dia 17 titulada “La recuperació de la balíca Irene i el seu retorn als Alfacs”. Piqué és president i fundador de l’associació Arjau Vela Llatina de Cambrils i, disposa té més de 25 anys d’experiència en la navegació tradicional.

Sessions per a tots els públics

A manera de resum, i després de ser guardonats amb el Premi Recerca Jove 2022, serà el torn de Guillem Garriga Cruelles i Alèxia Brusca Forné. El dia 24, Garriga i Brusca seran els encarregats d’explicar-nos “Port i estiba. Història i treballadors del port dels Alfacs” i “Coeteres del Delta. La lluita granífuga” respectivament.

Així doncs, Històries de la Mar de l’Ebre explicarà els aspectes que conformen la identitat de la costa de l’Ebre. Ho farà reunint, en sessions amenes, al públic amb els experts de cada àmbit per donar a conèixer el nostre patrimoni marítim.

Anterior
El Delta de l’Ebre comptarà amb un Pla de protecció específic
Següent
Neix a Ulldecona Varietès Col·lectiva, una iniciativa per dinamitzar la cultura i l’economia