L’Oficina Jove de la Ribera d’Ebre convoca el XX Premi Jove de la Ribera d’Ebre

El Premi Jove de la Ribera d’Ebre està dirigit als joves de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre, el Montsià, el Priorat, el Baix Cinca, el Matarranya, els Ports i el Maestrat.

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha publicat les bases i ha obert la convocatòria per a participar en la XX edició del Premi Llibresebrencs.org.

És una iniciativa conjunta de:

  • L’ens comarcal,
  • La Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya,
  • El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE),
  • L’Ajuntament de Móra d’Ebre, L’Institut Ramon Muntaner.

S’emmarca dins les activitats de Litterarum, la fira d’espectacles literaris i Fira del Llibre Ebrenc que se celebrarà a finals de maig.

Aquest premi està dirigit als joves de les quatre comarques ebrenques i també del Priorat, el Baix Cinca, el Matarranya, els Ports i el Maestrat.

Així, l’objectiu és que les noves generacions ebrenques escriguin relats curts sobre temes que trobin interessants, editant-los en un mitjà obert com és la plataforma Wattpad, de gran difusió a internet.

Relats de temàtica lliure

El tema del relat és lliure, però s’han de complir uns requisits: han de ser escrits en català i tenir una extensió màxima de dues pàgines.

Cal recordar que els relats que es presentin al premi seran públics, i es podran llegir a Wattpad sota el títol Premi Llibresebrencs 2024, de manera que es puguin votar per participar en l’elecció dels escrits guanyadors.

Hi ha convocades quatre categories, segons l’edat dels participants: joves fins a 15 anys, de 16 a 22 anys, de 23 a 29 anys, i a partir de 30 anys.

Hi haurà una doble votació, lligada a un doble premi.

D’una banda, hi ha un premi de 150 euros per categoria per als relats guanyadors en la votació del jurat. També un premi del públic, consistent en una baixada en caiac pel riu Ebre. Serà per aquells relats de cada categoria que tinguin més vots populars a través del Wattpad.

Atenció als terminis

El termini per presentar les obres, que han de ser inèdites, és el dia de Sant Jordi abans de la mitjanit. S’han de presentar a través de l’adreça de correu electrònic: puntjove@riberaebre.org.

El veredicte es donarà a conèixer durant la Fira del Llibre Ebrenc, en un acte a la plaça de Dalt de Móra d’Ebre.

Anterior
Arriba a Jesús la novena edició de la Setmana de l’Activitat Física i la Salut
Següent
Arriba sobre rodes la 3a edició del Motocròs d’Hivern d’Amposta