Lo Pati, Mèdol i Artistes Visuals de les Comarques del sud actualitzen “L’Irradiador”

Donar visibilitat als artistes plàstics i visuals del territori. Aquest és l’objectiu amb el qual es va crear LIrradiador. Impulsat pel Centre dArt de Tarragona i Lo Pati, Centre d’Art Terres de l’Ebre.

El projecte va reunir un directori amb 52 artistes del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. La intenció era enfortir el context cultural local i afavorir un marc de creixement i consolidació professional pels creadors. 

Ara el projecte s’ha actualitzat per confirmar l’excel·lència i el bon nivell de les propostes artístiques de les nostres comarques. També per oferir un marc de visibilització adequat. 

Artsud – Associació d’Artistes Visuals Comarques del Sud, el Centre dArt Lo Pati d’Amposta i Mèdol, Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona, amb l’assessorament d’artistes de referència al territori, han fet un nou mapatge de l’ecosistema artístic de la demarcació i han incorporat cinquanta-sis nous artistes a la base de dades a través d’un comitè que s’ha encarregat de validar la trajectòria professional dels candidats. En total, doncs, es podran consultar cent vuit perfils.

El directori de L’Irradiador

El directori web de LIrradiador ja es pot consultar a la pàgina de Lo Pati i més enllà de fomentar un espai de comunicació i intercanvi entre els artistes, el públic i altres agents culturals de les arts visuals contemporànies, vol esdevenir una marca visible incorporada en la programació dels centres i les institucions culturals, tant del territori com de fora de la demarcació. Per això, el projecte anirà acompanyat d’accions, trobades i estratègies de difusió com entrevistes i col·laboracions als mitjans especialitzats. En l’actualitat aquest arxiu és útil per a la programació de i Lo Pati i Mèdol.

Un 40% de dones

L’actualització del directori ha permès de conèixer nova informació clau del sector, com el nombre d’artistes residents a l’estranger (més del 10%), les xifres de gènere (el 40% són dones) o el nombre d’artistes presents a les col·leccions (40% aproximadament). Aquestes xifres serviran també per a reflexionar sobre els reptes del sector referents a la diversitat en la representació d’artistes tenint en compte criteris d’interseccionalitat i l’existència de diferents discriminacions estructurals tant al món de l’art, com a la resta de la societat.

Anterior
El Triatló de Deltebre arriba a l’onzena edició
Següent
Amposta programa més de 60 rutes turístiques per conèixer el patrimoni, la història i la natura