El Triatló de Deltebre arriba a l’onzena edició

El Triatló de Deltebre aplegarà un miler de participants en aquesta nova edició que es celebrarà el 6 i 7 d’abril.

Així, Deltebre es convertirà en la capital de l’esport. Comptarà amb la participació d’un miler d’atletes que competiran en les cinc modalitats de la cursa. Aquesta És referent i dona el tret d’inici a la Lliga de Triatlons de Catalunya TriTour.

La prova es durà a terme el cap de setmana posterior a Setmana Santa “per trencar l’estacionalitat turística i continuar dinamitzant l’economia del municipi”. Així ho ha destacat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, qui ha afegit: “L’aposta que estem duent a terme des de fa anys per enfortir aquesta prova ens permet, per una banda, projectar el nostre municipi com a referent esportiu i, per altra banda, reforçar la marca turística de Deltebre i unir-la a conceptes que generen valor afegit com són l’esport, la salut i el benestar”.

Un notable increment del nombre de participants

Aquesta aposta ha permès incrementar el nombre de participants, arribant a la xifra de 1.000 atletes de disset nacionalitats diferents. Una competició multitudinària que preveu aplegar a 3.000 persones al municipi, entre participants i acompanyants.

Segons el representant de l’empresa WeFeel i director de la cursa, Kilian Bertomeu, l’èxit d’aquesta prova “és conseqüència dels atractius de Deltebre, de les característiques de la mateixa prova, les quals faciliten la participació dels atletes, i també de la implicació de l’Ajuntament de Deltebre i dels col·laboradors i col·laboradores que fan possible la seva organització”.

Una prova oberta a tothom

El Triatló de Deltebre s’estructura en cinc modalitats diferents atenent el nivell del participant: half, short, olímpic, sprint i aquabike. Aquesta darrera és una de les novetats d’enguany, ja que els atletes podran participar en la prova sense haver de competir en l’apartat de running.

A més, en totes les modalitats, es facilita que els esportistes puguin fer relleus, de forma que, en el cas que sigui necessari, es fomenta la participació en equips.

En aquest sentit, tant des de l’Ajuntament de Deltebre com des de la direcció s’ha detallat que l’objectiu és que el triatló esdevingui una cursa capdavantera i oberta a tothom. De fet, per exemple, enguany el triatló comptarà amb la participació d’un col·lectiu de persones en necessitats especials.

Les inscripcions encara estan obertes i es poden efectuar al web https://tritour.cat/deltebre. Com s’ha esmentat anteriorment, la de Deltebre és la primera de les curses de la Lliga de Triatlons de Catalunya TriTour. D’aquesta manera, i més enllà del municipi Deltebrenc, la lliga també visitarà les poblacions d’Amposta, durant el juny, el Pont de Suert, al juliol, i Tossa de Mar, que clourà la competició al mes de setembre. 

Anterior
La Generalitat vol declarar Bé Cultural d’Interès Nacional catorze antics forns d’oli de ginebre de Riba-roja d’Ebre
Següent
Lo Pati, Mèdol i Artistes Visuals de les Comarques del sud actualitzen “L’Irradiador”