Les terceres Jornades de Cultura Menstrual a Amposta

Les Jornades de Cultura Menstrual s’han programat del 5 al 8 d’abril a l’Espai Dones. Hi haurà xerrades i tallers vinculats amb el cicle menstrual. Les jornades estan organitzades per l’Ajuntament d’Amposta i Casa de Luna.

L’objectiu és oferir a la ciutadania l’oportunitat d’endinsar-se en el coneixement del cicle menstrual i tots els conceptes que se’n deriven. En totes les fases vitals de la dona, des de la menarquia fins a la menopausa.

Aquest és l’objectiu de les Jornades de Cultura Menstrual que organitza la regidoria de Drets Socials i Ciutadania de l’Ajuntament d’Amposta i Casa de Luna.

Enguany, aquestes jornades seran del divendres 5 al dilluns 8. S’han programat tallers, xerrades, activitats de moviment i un club de lectura.  

Després de la presentació i benvinguda divendres 5, a les 17h hi haurà un taller d’acompanyament a la menarquia per a mares i filles. Seguit, un taller per fer la fada de la primera regla i el primer diagrama menstrual. Ambdues activitats a càrrec de Laia Oraá, creadora de Casa de Luna i responsable de contingut de l’editorial ING Edicions. La jornada de divendres acabarà a les 19.30 amb la presentació de l’exposició ’El fluir de la Diosas’. I una dinàmica creativa col·lectiva a càrrec de l’artista extremenya Mercedes Ataecina.  

L’agenda d’actes de les Jornades

Dissabte al matí, a partir de les 10, hi haurà la xerrada “Tu ets essència: el cicle menstrual des de la mirada de la medicina xinesa”. Anirà a càrrec de Carolina Granero Giner, infermera terapeuta amb Medicina Clàssica Xinesa i Creadora del projecte Ales de Colibrí. Seguidament hi haurà la lectura i xerrada al voltant del conte ’Lluna nova’, un llibre per acompanyar les nenes a rebre la primera menstruació.

Aquesta activitat anirà a càrrec d’Àuria Gómez Galcerán, mestra i pedagoga Waldorf i assessora pedagògica de l’editorial ING Edicions. Per la tarda, les activitats començaran a les 17h. Primer amb l’activitat “Com conèixer el cos femení a través del cicle menstrual”, a càrrec de Montserrat Gasparín, llevadora de Batecs. Tractarà el cicle menstrual en totes les seves etapes i també sobre fertilitat, endometriosi i SOAP.

La jornada de dissabte acabarà amb les alternatives per als dies de regla a càrrec de Cristina Ruiz, llevadora del CAP d’Amposta – ASSIR Terres de l’Ebre.  

Diumenge al matí, tindrà lloc l’activitat de moviment SomMOVIMENT, a càrrec de Sara Garcia-Guizado. És una professional amb més de 20 anys d’experiència en les arts escèniques i la docència, amb dinàmiques enfocades a potenciar l’empoderament de les dones.  

Finalment, dilluns a la tarda, hi ha programat el club de lectura “Mai és una paraula molt lletja”, amb Maria Climent, autora del llibre. I Helena Herranz Sala, llibretera de Llibreria la Romàntica.

Aquesta activitat és gratuïta pels qui hagin comprat el llibre a la Romàntica o bé amb una donació de 3 euros per a la participació al club.  

Així, la resta d’activitats són d’accés gratuït i algunes requereixen d’inscripció. Hi haurà servei de canguratge a La Brúixola i també espai de joc pels infants que acompanyen.

Anterior
Enblau i l’Aube organitzen una ornitopiraguada
Següent
El Parc Natural dels Ports promou la feina dels artesans i les artesanes del territori