El Parc Natural dels Ports promou la feina dels artesans i les artesanes del territori

  1. Coincidint amb la Setmana d’Artesania de Catalunya i els Dies Europeus de l’Artesania, s’ha presentat el directori Fet al Parc. Reuneix els artesans i artesanes que treballen al territori del Parc Natural.
  2. El foment de l’artesania és un compromís de la Carta europea de turisme sostenible d’aquest espai natural protegit.

El Parc Natural dels Ports ha posat en marxa un directori que agrupa els artesans i artesanes professionals que treballen en algun dels municipis inclosos en l’àrea d’aquest espai natural protegit. L’objectiu és fomentar i donar a conèixer la seva feina. El directori Fet al Parc s’ha presentat aquests dies aprofitant la celebració de la Setmana d’Artesania de Catalunya i els Dies Europeus de l’Artesania.

S’hi troben un total de 18 professionals de diversos àmbits. En particular, hi ha dues llatadores, una il·lustradora, un imatger, un forjador, dos fusters, una barretaire i florista, una vitrallera, una cosidora, dues joieres, una teixidora, una ceramista, dues restauradores, un constructor d’objectes de fusta i un torner. En total, sumen catorze oficis, classificats en nou famílies diferents pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.

Alhora, conjuntament amb el directori, s’ha llançat un vídeo promocional per visibilitzar l’artesania local.

Pròximament, es preveu ampliar encara més el directori amb la inclusió d’una vintena de productors i productores agroalimentàries de proximitat que operen al Parc Natural.

Un compromís de la CETS

El foment de l’artesania forma part dels compromisos de desenvolupament de la Carta europea de turisme sostenible (CETS), que el Parc va obtenir l’any 2022. Aquesta acreditació està atorgada per la Federació EUROPARC. Té com a objectiu augmentar el coneixement sobre l’espai protegit i donar suport a la seva preservació. Al mateix temps es treballa per millorar el desenvolupament sostenible i la gestió turística. I això tenint presents les necessitats de l’entorn, de la població i les empreses locals i dels visitants.

Així, en el marc de la CETS, s’ha elaborat un Pla de foment de l’artesania i s’ha facilitat la constitució d’una nova Comissió d’Artesania per planificar més accions i fer valer el potencial dels artesans i les artesanes com a actiu del turisme sostenible en aquest territori.

Anterior
Les terceres Jornades de Cultura Menstrual a Amposta
Següent
El CoEbreLab de la Ribera d’Ebre organitza la 1a Diada Dron Catalunya Sud el dissabte 13 d’abril