La Fira de l’Oli de Jesús supera les millors xifres de visitants i expositors de la seva història

L’afluència constant de públic, a la Fira de l’Oli de Jesús va ser molt nombrós les tardes de dissabte i diumenge. Això va fer que el recinte tancat del pavelló i la resta d’espais exteriors estiguessin plens de gent.

Per a Víctor Ferrando, alcalde de Jesús, la satisfacció és molt gran, “perquè continuem mantenint l’oli d’oliva com a centre de l’activitat de la fira, però amb el canvi d’ubicació, absolutament consolidat, hem pogut anar introduint noves millores pensant en expositors i visitants que han comptat amb una molt bona acceptació”.

Així, l’espai destinat als animals i les exhibicions eqüestres i canines, l’ampliació de la zona d’atraccions, o haver convertit la plaça d’entrada al pavelló en el centre de moltes de les activitats complementàries s’han convertit en algunes de les millores que han ajudat a rellançar la fira.

La Fira de l’Oli i molt més

Els concursos han jugat un paper destacat a la fira de Jesús, sobresortint els premis del 40è Concurs al Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre. Es va fer al febrer per tenir els olis en millors condicions per ser valorats pels experts tastadors.

El premi absolut el va recollir El Mussol Verd Eco del Perelló, de Núria Brull Abajo, un oli d’oliva verge extra ecològic. Ha guanyat diverses inscripcions per poder participar en concursos de nivell internacional.

Els altres primers premis van ser en la categoria reservada al millor oli verge extra de la Denominació d’Origen Protegida del Baix Ebre i Montsià, el Lacrima Olea de la Cooperativa de Godall, el Priordei 1789 de Margalef d’Agro Foods&Comerce SL fou el primer fora de la DOP, el Mussol Verd Eco del Perelló també guanyaria el reservat als ecològics, i Guillermo Llaó del Perelló s’enduria el guardó al millor oli de productors particulars i de collita pròpia. Un jurat format per cuiners i restauradors va atorgar el premi al millor oli gastronòmic al Priordei Rojal de Margalef.

De la resta de concursos cal destacar la recuperació del de menjadors de baldanes. Enguany va guanyar-lo David Serret, capaç de menjar-se 14 baldanes. Tres persones van endur-se el primer premi en el concurs de tast varietal d’olis de les Terres de l’Ebre: Dolors Llasat, Xavi Pedrola i Cinta Llasat. Els concursos d’allioli juvenil i el de sèniors el van guanyar Jordi Delgado, elaborant 610 grams d’allioli, i Montse Montero fent 2,546 quilos.

Jesús

David de la Vega amb un allioli amb gust de baldana va guanyar el concurs d’allioli adobat. El concurs d’olives posades va guanyar-lo Dani Colomé. Paquita Juan va endur-se un obsequi per la seva participació en el tast popular d’oli. Ricardo Franch el de concurs de poda d’oliveres, en una sortida al camp que es va fer fa algunes setmanes.

Alhora, el sorteig del pes en oli entre un dels visitants de la fira va tenir enguany l’al·licient de comptar amb Joan Ferrer, el deltebrenc que és l’home més fort d’Espanya. Minuts abans havia fet una exhibició, com a encarregat de fer de balança per saber l’oli que s’enduria la persona guanyadora. Ferrer va aixecar 194 quilos, i un cop equilibrat el pes de l’afortunat Carlos Ferreres a un costat, i l’oli a l’altre, va permetre al visitant de la fira marxar cap a casa amb 97 litres d’oli.

Les nits musicals amb Friscalete, Culs Cults, Pepet i Marieta.  La trobada de gralla, dolçaina i tabal van comptar amb una gran afluència de públic. Destaquen , l’exhibició de la tallada de troncs amb diferents modalitats de destral i motoserra.

Així, diumenge a la tarda es va retre un homenatge pòstum al restaurador Joan Amaré de Roquetes. Va ser un dels impulsors de la Mostra Gastronòmica de la Fira de Jesús.

 

mescla Anterior
Deltebre, a punt per a una nova edició de Mescla i DeltaFira
Següent
Garba, un projecte artístic per abordar els reptes ecosocials al Delta de l’Ebre a Lo Pati d’Amposta