Garba, un projecte artístic per abordar els reptes ecosocials al Delta de l’Ebre a Lo Pati d’Amposta► El primer cap de setmana de juny es presentarà en una jornada de portes obertes a la residència artística Baladre que gestiona Lo Pati.

Estimular la col·laboració entre els artistes, els científics i la ciutadania per promoure i experimentar amb matèries primeres del Delta de l’Ebre. Aquest és un dels objectius de Garba. Es tracta d’una iniciativa liderada per l’escriptor i comissari Marc Navarro, l’arquitecta, dissenyadora i artesana Sara de Ubieta i l’escultor David Bestué. Compta amb el suport de la Fundació Daniel y Nina Carasso i Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre a Amposta.

Els impulsors es proposen localitzar i reivindicar materials de desús generats per l’activitat econòmica del Delta de l’Ebre (com closques de musclos, clofolla d’arròs, fibres vegetals, etc.) per reutilitzar-los a través de l’art.

L’organització del projecte

El projecte es dividirà en trobades trimestrals durant dos anys. Això permetrà localitzar empreses i organitzacions del territori, plantejar usos i propietats dels materials mitjançant tallers i presentar els resultats.

Així, durant tot aquest període, Garba realitzarà tallers oberts a la ciutadania. També dues presentacions públiques, la primera de les quals està prevista per al primer cap de setmana de juny a la residència d’artistes Baladre, ubicada al nucli de Balada (en ple Delta de l’Ebre). Està gestionada per Lo Pati.

Aleshores, l’artista David Bestué hi presentarà un grup escultòric. Són peces elaborades amb matèries primeres extretes del Delta. Sara de Ubieta hi exposarà una mostra de barrets fets a partir de l’experimentació amb materials de rebuig industrial i cultiu local. Marc Navarro analitzarà el transport col·lectiu com a espai de creació. La mostra que inclourà articles de recerca i una selecció de peces d’artistes que han abordat aquest tema des de diverses perspectives.

Les activitats estaran obertes a la ciutadania dissabte 1 de juny (d’11.00 h a 19.00 h) i diumenge 2 de juny (d’11.00 h a 14.00 h).

Lo Pati, l’escenari escollit

Així, el projecte compta amb el finançament de Lo Pati i de la Fundació Daniel y Nina Carasso que desenvolupa activitats centrades en el suport i la promoció de projectes que aborden reptes ecosocials. Totes dues institucions comparteixen l’objectiu d’inspirar, crear consciència i mobilitzar la comunitat territorial, volen ajudar a imaginar i construir futurs sostenibles acompanyant projectes basats en la col·laboració entre artistes, investigadors de diverses disciplines.

Resumint, ’organització coordinarà un servei d’autobús des de Barcelona i ha organitzat un dinar (10 € dinar/ 14 € dinar+bus). Els interessats en participar-hi poden fer la reserva de places a aquest enllaç.

Anterior
La Fira de l’Oli de Jesús supera les millors xifres de visitants i expositors de la seva història
Següent
10 anys dels 10.000 del Perelló