Deltebre, a punt per a una nova edició de Mescla i DeltaFira

mescla

La nova edició de Mescla i DeltaFira consolida el seu model d’obertura al riu Ebre. Tindrà més presència d’estands i és d’una quarantena d’activitats programades per a tots els públics. Serviran per realçar el producte, la gastronomia i el paisatge de Deltebre i del Delta de l’Ebre.

En aquest sentit, cal destacar que del 18 al 20 de maig se celebraran 21 demostracions de cuina amb la participació de fins a sis estrelles Michelin (Jeroni Castell, Vicent Guimerà, Fran López, Rafel Muria, Raúl Resino i Joan Capilla), i amb la presència de cuiners rellevants en l’àmbit de país, de territori i del municipi. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “la suma de tot aquest talent, amb el producte local i de qualitat que ens caracteritza i ens identifica, ens permet projectar Deltebre i el Delta de l’Ebre com un territori gastronòmic referent”.

Mescla amb molt de gust

Ara bé, a Mescla la cuina i el producte no només es degusta als 38 estands i a la barcassa, també es degusta al bell mig del riu Ebre mitjançant Mescla a Bord. En total, se celebraran fins a nou rutes amb vaixell, amb l’acompanyament de diferents disciplines escèniques i culturals. A hores d’ara, ja s’han venut més de 290 entrades i s’han esgotat les places de quatre vaixells. Els tiquets es poden adquirir online a la web de mescla.cat o bé al Centre Esportiu del Delta.

També es poden adquirir anticipats els packs de degustació de menjar, de beguda i la corresponent copa per al vi. A primera hora del matí ja s’havien venut més de 1.500 degustacions, que també es podran adquirir presencialment durant tota la fira mitjançant un espai de venda físic i un nou espai amb màquines expenedores.

Més enllà de gastronomia, paisatge i cuina, Mescla també és música, ja que durant les tres nits es comptarà amb l’actuació d’El+Pop (dissabte), el concert de tribut a Mecano Hija de la Luna (diumenge), i SomRock (dilluns). I també és activitat amb sortides amb caiac, rutes guiades a cavall, exhibició d’electric foil, taules rodones, lliurament dels premis del concurs de fotografia, etc. Tot el programa d’activitats es pot consultar al web www.mescla.cat.

Una de les millors experiències del territori

La regidora d’Enfocament Turístic, Sostenibilitat i Platges, Lola Casanova, ha explicat que “amb Mescla volem oferir als veïns i veïnes, i a la gent que ens visita, una experiència única que ens permeti realçar, per una banda, el bo i millor del nostre territori i, per altra banda, que ens permeti reafirmar la nostra identitat, i la nostra manera de fer i de ser”.

La suma de Mescla i DeltaFira permetrà donar cabuda a 47 expositors, més enllà de les diferents atraccions infantils, l’exposició de vehicles i el servei gratuït de guarderia. La fira compta amb el suport i la col·laboració de Nomen i de l’associació FECOTUR.

José Castells i Fàtima Fabra, protagonistes dels actes institucionals

La inauguració de Mescla, dissabte al matí, anirà a càrrec de José Castells Franch. Ell ha ajudat a lligar producte i territori impulsant el sector aqüícola i la investigació de les diferents varietats d’arròs. També ha estat president de la Comunitat de Regants. Per altra banda, la Convidada d’Honor de l’acte institucional dels 47 anys de Deltebre, que se celebrarà el dilluns 20 de maig, serà Fàtima Fabra Ardit, referent en l’esport femení i recent guanyadora de la competició Queens League.

Mescla i DeltaFira se celebren en el marc de la commemoració de la segregació de Deltebre de Tortosa. Paral·lelament es durà a terme, el divendres a la nit, la Gran gala dels quintos i quintes.

I, el dilluns al matí l’acte institucional de celebració dels 47 anys de Deltebre.

efimurs Anterior
L’art urbà a l’Ametlla de Mar es diu “Efímurs”
Següent
La Fira de l’Oli de Jesús supera les millors xifres de visitants i expositors de la seva història