La 15ª edició de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta giraran al voltant de les arts

Les arts seran l’eix temàtic de la quinzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta. Aquests esdeveniment es celebrarà del 19 al 21 de maig, però en aquest moment l’Ajuntament ja ha presentat el cartell i el programa d’activitats en el que estan treballant.

Les arts com la literatura, la pintura, la música, l’escultura, el cinema o l’arquitectura de principis de segle XX seran protagonistes d’una part important de les activitats que es presenten al programa festiu.

La principal d’aquestes activitats, el pregó inaugural, enguany es farà a dues veus, i no pas menors: les de l’escriptor Sebastià J. Arbó i de l’escultor Innocenci Soriano-Montagut, dos prohoms que estaran interpretats pels ampostins Miquel Tomàs i Jordi Fosch.

De moment, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha presentat el cartell de l’edició de la Festa del Mercat a la Plaça d’enguany, acompanyat de la regidora de Cultura i Memòria Històrica, Inés Martí, el director de la Festa, Jordi Príncep, i el dissenyador del cartell, Adrià Merín.

Com els últims anys, el cartell segueix una línia modernista, inspirada amb els cartells de l’artista txec Alphonse Mucha, considerat un dels màxims exponents de l’Art Nouveau. Un estil que se centra en una figura femenina com protagonista, representant aquesta idea icònica de la dona com a deessa. En el cas d’enguany, la dona representa l’art, amb una paleta i un pinzell. La resta d’elements inclosos fan referència a detalls de les arts d’Amposta i el territori. Així, surten noms Sebastià J. Arbó, Joan Suñé o Innocenci-Soriano Montagut i referències a obres d’aquests artistes.

L’alcalde ha aprofitat la presentació del cartell per posar en valor la professionalització de la Festa, que els darrers anys ha crescut. “Va nàixer amb un pressupost de 70.000 euros i ara, la inversió, és de més 150.000 euros per poder dotar-la d’activitat, transversal a tota la ciutat“, ha explicat Tomàs, “una festa que no podríem fer si no fos per la complicitat de totes les entitats del municipi i les persones a títol individual que s’hi sumen. A més, al llarg dels anys, s’ha convertit en una potent eina dinamitzadora i on conflueixen molts sectors de la ciutat com el comerç, el turisme, la cultura, etc.“, afegeix Tomàs.

Entre les novetats d’enguany, que ha avançat la regidora, hi ha la recuperació de la Cursa enigmàtica, que es va deixar de celebrar el 2019 i que enguany recupera una nova agrupació de joves, Les Serenes, que substituiran Les Marfantes en l’organització.

També està previst que les properes setmanes la Festa del Mercat estreni nova web.

Anterior
S’acosten uns dies de calma
Següent
«Inspira Natura», lema del festival «EbreLumen» de videomapping a la natura 2023