«Inspira Natura», lema del festival «EbreLumen» de videomapping a la natura 2023

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i el comissari del Festival de Videomapping i Natura de Catalunya, Albert Pujol, han presentat la tercera edició de l’EbreLumen ‘La llum de l’Ebre’. Es tracta d’un projecte d’àmbit comarcal que,  a través de creacions de vídeo de gran format, projectats en espais exteriors singulars de la comarca, promociona el patrimoni natural, fluvial, cultural i històric de la Ribera d’Ebre.

Enguany s’ha triat com a lema: ‘Inspira Natura’, en una cita que aspira a ser referent dels festivals de primavera del país. L’objectiu és dinamitzar dos dels actius de la comarca: la cultura digital i el turisme de proximitat.

La d’enguany és la tercera edició d’un festival audiovisual que començarà després de Setmana Santa. La inauguració es farà el divendres 14 d’abril, a Miravet, el poble amb més reclam turístic de la comarca, i s’allargarà fins a mitjans de maig, amb dues projeccions audiovisuals setmanals, programades els divendres i dissabtes, convidant als visitants d’altres comarques a descobrir la Ribera. L’any passat EbreLumen va arribar als 2.500 visitants, una xifra que des de l’organització s’espera incrementar any rere any.

Calendari i projeccions pròpies per a cada poble

EbreLumen ­recorrerà deu pobles riberencs: Miravet (14 d’abril), Vinebre (15 d’abril), Móra d’Ebre (21 d’abril), Riba-roja d’Ebre (22 d’abril), Flix (28 d’abril), Ginestar (29 d’abril), Garcia (5 de maig), Móra la Nova (6 de maig), Ascó (12 de maig) i la Palma d’Ebre (13 de maig).

Després de dos anys, el contingut de les projeccions s’ha renovat per aquesta edició; és tot nou, i també es projectaran a emplaçaments diferents d’altres edicions, lligats a la natura, com arbres, pins, riques… Cada poble disposarà d’una producció audiovisual pròpia, lligada en cada cas al patrimoni local del municipi: els Sirgadors i els senyors d’Entença del castell a Móra d’Ebre, l’oli en el cas de Ginestar i la Palma, el vim blanc a Vinebre,… La suma del patrimoni propi de cada poble ajudarà a construir la visió global de la comarca a través d’unes produccions que porten el segell de Ricardo Cançado, referent en el món del videomapping.

Començaran a les 10 del vespre, i es faran quatre passis del videomapping, un cada 15 minuts, a cada un dels municipis participants, sempre en un indret emblemàtic proper al riu, com la plaça de l’Arenal de Miravet, el pas de barca de Flix, la roca de la Pena de Riba-roja o els arbres de la zona del riu Ebre a Garcia. En el cas de Vinebre, a més, a la tarda es farà la jornada EbreLumen Talent, una formació dirigida a professionals de centres artístics de la província de Tarragona, que tindrà lloc a Ca Don Joan, i que està oberta al públic en general.

Tota l’actualitat d’EbreLumen Inspira Natura de 2023 al web del festival: ebrelumen.riberaebre.org

La iniciativa del festival és una activitat dinamitzadora de cultura digital i turisme de proximitat, que neix de les actuacions del projecte Ribera d’Ebre: Camí de Sirga, Camí de Riu, finançat amb ajuts europeus del FEDER i dels Plans de Foment Territorial de Turisme, per senyalitzar i millorar les infraestructures del GR-99, i diverses subrutes i espais de la Ribera.

Anterior
La 15ª edició de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta giraran al voltant de les arts
Següent
En marxa la campanya de navegabilitat del riu Ebre que preveu superar els 33.000 usuaris de l’any passat