El Patronat de Festes de l’Ajuntament de Roquetes amb el Projecte Emma

Lliuren un xec per valor de 4.000€ perquè la roquetenca Noèlia Gallardo pugui allargar un any més la seva investigació.

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, la regidora de Qualitat de vida, Cinta Garcia i el president del Patronat de Festes de Roquetes, Juan Carlos Sangres, juntament amb dues representants de l’entitat, han entregat al coordinador del Projecte Emma, Carlos López i la investigadora del projecte, Noèlia Gallardo, un xec per valor de 4.000 €, xifra que es correspon als diners recaptats la nit de ball del segon divendres de festes. En un primer moment, l’entrada a aquest acte festiu havia de ser de franc, però després, d’acord amb l’Ajuntament, es va decidir que les persones que no disposessin de l’abonament de festes, hauria de pagar una entrada solidària de 10 euros, els quals, estaven destinats al  Projecte Emma, que investiga el càncer de mama.

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, s’ha mostrat molt satisfet de la quantitat recollida, sobretot perquè aquests diners serviran perquè a la investigadora del projecte, Noèlia Gallardo, disposi de més temps per a la seva investigació. L’alcalde ha declarat que espera poder realitzar més iniciatives com aquesta per continuar donant suport al Projecte Emma.

El Projecte Emma

El Projecte Emma és una iniciativa de la Fundació Dr. Ferran per a la recerca en càncer de mama, impulsada pel grup de recerca en patologia oncològica i bioinformàtica de la Gerència Territorial de les Terres de l’Ebre de l’Institut Català de la Salut.

Cada any es diagnostiquen més de 1.670.000 casos de càncer de mama nous arreu del món. Tot i que els avenços mèdics en el camp del càncer de mama han aconseguit millorar la curació i supervivència de les pacients de forma considerable, cada any moren 520.000 pacients a causa d’aquesta malaltia. Per això la investigació és tan necessària.

Aquest projecte és el paradigma de la recerca biomèdica a les Terres de l’Ebre, dedicat a la investigació del càncer de mama. L’objectiu és aconseguir 150.000€ per al seu desenvolupament i la contractació d’una persona investigadora, en aquest cas la Noèlia Gallardo de Roquetes, durant 3 anys i també per poder adquirir tot el material necessari per dur a terme el projecte de recerca.

 L’objectiu del projecte Emma és fer un estudi de la resposta immune dels ganglis axil·lars en pacients amb càncer de mama. Es vol avaluar, mitjançant diferent tipus de procediments d’anàlisi d’imatges microscòpiques digitals, quines diferències hi ha a les cèl·lules immunes entre pacients amb i sense metàstasi en els ganglis que acostumen a inflamar-se a les axil·les quan es desenvolupa un càncer de pit.

Amb els 4.000€ recollits a Roquetes el projecte està una mica més a prop.

Trobareu tota la informació sobre el Projecte Emma a projecteemma.org

Anterior
Arriba la Festa Major de Deltebre amb el lema “Meneo, que venen!”
Següent
“Deltaica i Valenta” a la Sala DelArt de Deltebre