“Deltaica i Valenta” a la Sala DelArt de Deltebre

Divendres es va inaugurar “Deltaica i Valenta”, una exposició de Juan Salvadó Bonet.

La sala Deltart acull des de divendres passat una exposició que no et pots perdre: Deltaica i Valenta, una mostra artística impulsada per Juan Salvadó Bonet, veí de Deltebre, conegut per ser el cofundador de la famosa marca Moschino, creació de Franco Moschino l’any 1983 i dedicada a diferents branques de la moda.

Deltaica i Valenta és un homenatge a les dones que “amb el seu treball i coratge van crear, al costat dels homes, i aigua a genolls, el nostre Delta”. Per això Juan Salvadó Bonet utilitza una peça tradicional tan comú com és el davantal, per convertir-lo en una obra d’art que serveixi per reinvindicar el paper de la peça i al mateix temps, posar-lo d’actualitat. També reinterpreta les cabassones i les espardenyes amb la seva visió trencadora i innovadora.

En el momento de la inauguració d’aquesta exposició, Lluís Soler, alcalde de Deltebre va ressaltar que “aquesta exposició que avui inaugurem és orgull de poble, és orgull de Delta. És un homenatge a les dones valentes, a les dones deltaiques que realitza una persona, Juan Salvadó, que amb el seu bagatge i expertesa ens aporta molt talent i molta projecció a Deltebre”.

Per la seva banda, l’autor de l’exposició, Juan Salvadó, va aclarar que aquesta exposició està dedicada a les dones de la meva família i a les dones del món rural, que solen ser les oblidades de les notícies”.

L’exposició, que ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats i persones, estarà oberta fins al dia 1 d’octubre i els horaris de visita es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre deltebre.cat

Juan Salvadó Bonet

Juan Salvadó Bonet va néixer a Deltebre el 1953 al sí d’una familia de pagesos, però no s’ha dedicat al conreu de la terra sinó al de la cultura a través de la moda en diverses de les seves vessants, essent confundador de la famosa marca Moschino.

Ha treballat amb grans firmes de moda a París, Londres, Milà o Nova York i també ha iniciat i participat en diferents projectes a Barcelona i Milà. Ha estat director d’Art de marques com Etro, Arpesi, Cassoli, Iceberg o Antonio Miró Jeans.

Des de l’any 2015, Juan Salvadó viu novament a Deltebre tot i que segueix impartint coneixements a l’Institut Europeu de Disseny.
>>video

Anterior
El Patronat de Festes de l’Ajuntament de Roquetes amb el Projecte Emma
Següent
L’Oficina Jove de la Terra Alta estrena la campanya contra les violències sexuals