El Parc Natural del Delta de l’Ebre posa en marxa un nou itinerari interpretatiu sobre els valors del sosar

El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha posat en marxa un nou itinerari interpretatiu sobre els valors del sosar. El nou recorregut que es pot fer a peu, a la platja de la Platjola, compta amb sis plafons de gran format on s’explica què és un sosar, per què cal preservar-lo, i també la vegetació i les aus que hi habiten, entre d’altres aspectes.

Amb aquesta actuació, els usuaris disposaran d’un itinerari autoguiat de 120 metres, on descobrir aquest ambient natural, sotmès a la influència marina directa (inundacions, aigües freàtiques) i amb un sòl amb un grau de salinitat elevat. En aquest ambient creixen les plantes halòfiles, un dels grups de vegetació més amenaçats a Europa, per la qual cosa el delta de l’Ebre està considerat d’importància internacional per a la conservació d’aquest tipus d’hàbitats.

El sosar contribueix a la protecció contra els temporals, l’estabilització de la línia de costa, la regulació i el control de les inundacions, el reciclatge de nutrients i la mitigació i adaptació al canvi climàtic. També són font i reservori de biodiversitat i tenen una elevada importància per al lleure i el turisme.

Nomen Foods ha finançat una part del projecte d’itinerari

El nou itinerari s’ha finançat gràcies a l’acord del Parc Natural del Delta de l’Ebre amb la companyia alimentària Nomen Foods. A través d’aquest acord, la companyia aporta l’1% dels beneficis de la comercialització de la marca d’arròs “Segadors del Delta” a actuacions concretes de protecció, millora i divulgació del Parc. “Segadors del Delta” es produeix íntegrament al delta de l’Ebre i disposa del Segell de Qualitat Alimentària i de la Denominació d’Origen Protegida i Certificada per la Comunitat Europea, que en garanteixen l’autenticitat.

En anys anteriors, les aportacions de Nomen Foods es van destinar a la construcció de 80 caixes refugi per a ratpenats fetes amb fusta i 15 amb argila; a un taller per elaborar un receptari amb els plats més coneguts de l’arròs al Saló Infantil de Nadal de Deltebre; a la instal·lació de tres plafons informatius de gran format a la Punta del Fangar; a l’edició d’un mapa sobre “On fer birdwatching al Delta”; i a una exposició permanent sobre la problemàtica de la brossa marina al delta de l’Ebre, situada a la Casa de Fusta.

 

Anterior
Persones amb discapacitat posen en marxa el nou centre d’interpretació la Casa de l’Oli de Tortosa
Següent
Els 3 paisatges per descobrir de les Terres de l’Ebre