El Consell Comarcal del Baix Ebre promou l’activitat socioeconòmica als municipis petits

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha rebut una subvenció del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic de 169.909 euros pel projecte ‘Viure i treballar al Baix Ebre’ (2023-2024), que promourà l’activitat socioeconòmica als municipis de la comarca de menys de 5.000 habitants, per tal d’evitar el despoblament. Un projecte que avui s’ha presentat al Consell d’Alcaldies del Baix Ebre.

‘Viure i treballar al Baix Ebre’ permetrà reforçar el servei el Dispositiu d’Inserció Sociolaboral al Baix Ebre als municipis petits i desplegar l’atenció a les empreses també en aquestes localitats, un servei que actualment queda centralitzat al viver d’empreses. “Oferirem una discriminació positiva als municipis de menys de 5.000 habitants, especialment a aquells municipis on no hi ha polígon industrial, però sí tot un seguit de negocis familiars que són generadors d’ocupació”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, que hi ha afegit: “Treballarem per diversificar i modernitzar les activitats empresarials dels municipis petits, per generar activitat amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones, fixar i retenir població”.

Pel que fa a l’àmbit d’actuació del projecte ‘Viure i treballar al Baix Ebre’ implicarà els municipis d’Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Camarles, el Perelló, l’Ampolla, l’Aldea, Paüls, Tivenys, Xerta i les EMD de Campredó, Bítem i Jesús. El projecte també contempla l’activació de xarxes de col·laboració entre empreses i agents que promoguen les relacions de cooperació i col·laboració per enfortir la resiliència del teixit empresarial de les localitats petites, així com avançar en la millora de l’educació, la formació professional i la capacitació digital en les àrees rurals.

Durant el Consell d’Alcaldies del Baix Ebre també s’ha presentat el nou conveni marc de col·laboració entre el Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social, contracte programa del departament de Drets Socials, conveni de col·laboració del departament d’Igualtat i Feminismes i l’Institut Català de les Dones. Un conveni que defineix la cooperació interadministrativa per la gestió, participació, obligacions, coordinació i cooperació per la prestació dels serveis i que tindrà vigència fins al 2025.

Anterior
Tot a punt per començar les X Jornades Gastronòmiques de la Galera
Següent
Comencen les rutes guiades per la Tortosa templera