Tot a punt per començar les X Jornades Gastronòmiques de la Galera

L’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Alcanar i la Ràpita s’unixen, un any més, per oferir en els seus restaurants una serie de menús gastronòmics que tenen com a protagonista la galera, entesa com a producte local i de qualitat, típic de l’Ebre.

Quinze restaurants de les Cases i Alcanar Platja han preparat un seguit de deliciosos menús, maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els comensals podran tastar des dels plats més tradicionals, com l’arròs o l’estofat de galeres, fins a altres propostes més innovadores en les quals aquest crustaci es combina amb sabors i textures peculiars. L’objectiu és satisfer els paladars més exigents.

 

“Esperem que els visitants gaudeixin d’aquestes jornades amb segell propi i que tinguin el gust de tastar la galera, un crustaci saludable, ric en vitamines i proteïnes, i molt polifacètic a la cuina”, explica Jordi Monfort, regidor de Turisme.

 

Els restauradors amants de la galera

Durant gairebé un mes, del 10 de febrer a l’11 de març, El Nàutic de les Cases, Can Manel, Casa Ramon, La Marinada, Les Barques, el Tancat de Codorniu, l’Hotel Carles III, Les Palmeres, La Mar, El Faro, Bitácora, Casa Lupe, Casa Esquerra, Mesón del Mar i Serramar oferiran el menú de la galera. Els preus per persona oscil·len entre els 30 i els 45 euros.

 

Aquests restaurants elaboraran menús gastronòmics en què la galera serà protagonista, al costat d’altres productes locals i de qualitat, com l’arròs, la carxofa o l’oli d’oliva verge. Galeres flamejades amb rom amb aroma de romaní, arròs melós de galera o crema de galera amb cruixent d’avellana i codonyat són algunes de les propostes que a hores d’ara ja están a les cartes.

Concurs fotogràfic
Enguany també es farà el concurs de fotografies a Instagram. Així, les persones que participin a les Jornades podran penjar fotografies dels plats que tasten, acompanyats d’una ampolla de vi DO Terra Alta i publicar-les en esta xarxa social amb les etiquetes #JornadesGalera, #TerresDelEbre i #fansDOTTerraAlta, a més de geolocalitzar el restaurant on dinen. El premi del concurs consistirà en un lot de vins DO Terra Alta o una experiència enoturística a un celler de la Ruta del Vi DO Terra Alta.

Anterior
El dic de recer del port de les Cases d’Alcanar es prolongarà i es construirà un tacó per protegir-lo dels temporals
Següent
El Consell Comarcal del Baix Ebre promou l’activitat socioeconòmica als municipis petits