Cap de setmana ibèric a Gandesa

La cultura íbera és una de les més fascinants que s’han donat al llarg de la història i amb una gran presència al nostre territori.

S’acaba el mes de setembre i tot just a l’inici d’octubre arriba el Cap de Setmana Ibèric a Gandesa, una gran oportunitat per conèixer com era la gent de les terres de l’Ebre fa 2.200 anys.

La història sempre aporta coneixements interessants i si del que es tracta és d’episodis tan llunyans en el temps, la informació encara és més valuosa. Per això, el Cap de Setmana Ibèric, que enguany arriba a la seva 22a edició consecutiva, és un dels esdeveniments culturals que es celebra de forma anual, més important i que atrau més visitants als jaciments ibèrics de tot Catalunya.

La temàtica d’aquest any és “L’enigma de la llengua ibèrica”. Per això la proposta ve acompanyada per tota una sèrie d’activitats que ajudaran a difondre tot el que s’ha descobert fins ara al voltant d’aquest aspecte de la cultura ibèrica que resulta realment fascinant, perquè a hores d’ara els arqueòlegs i els estudiosos d’aquest poble històric poden llegir-la, però desconeixen el significat de les paraules.

A banda, el públic assistent a aquesta cita de l’agenda del cap de setmana, també podran participar en visites teatralitzades, tallers, reconstruccions històriques, visites guiades, tast de menjar i begudes, entre altres.

Activitats familiars i per a tots els públics

 

Aquesta és l’agenda per aquests proper cap de setmana, en el que les activitats es portaran a terme al jaciment del Coll del Moro de Gandesa.

Dissabte 1

12 h.Visita guiada a càrrec de l’equip d’arqueòlegs responsable de les excavacions.

16 h. Activitat familiar «Desxifrem la cultura ibèrica: petits fragments». Coneixereu la llengua i l’escriptura ibèriques mitjançant la metodologia d’estudi que realitzen els i les historiadores en el món de la recerca. A partir de les dades aportades de l’estudi dels materials arqueològics, us convertireu en investigadors i investigadores per un dia! Reflexionareu i extraureu conclusions sobre la vida de quatre personatges i la relació que van mantenir en el passat.

17.30 h. Visita guiada a càrrec de l’equip d’arqueòlegs responsable de les excavacions.

Diumenge 2

10 i 12.30 h.Visita guiada a càrrec de l’equip d’arqueòlegs responsable de les excavacions.

Anterior
Tortosa programa més de 40 activitats per a descobrir el seu patrimoni turístic
Següent
La Ràpita, present en la 7a. edició Gastrorecup