La Ràpita, present en la 7a. edició Gastrorecup

Es tracta d’una iniciativa del Restaurant Albert Guzmán de La Ràpita.

El Restaurant Albert Guzmán de La Ràpita participa en la 7a edició Gastrorecup, el sopar que cada any des de en fa 7, té el focus posat en denunciar el malbaratament alimentari que es produeix de forma habitual en el consum d’aliments a diari.

El marc d’aquest sopar és el restaurant Semproniana de la xef Ada Parellada, en el marc de la semana mundial de l’Aprofitament Alimentari i compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Els menús que es serveixen en aquest sopar están elaborats per xefs de prestigi amb aliments que, tot i estar en bones condicions, estaven a punt de ser llençats a causa de la seva data orientativa de consum. En això, precisament, consisteix el sopar: en denunciar el dispendi d’aliments que es llencen quan encara es poden consumir o en tot cas, aprofitar.

 

Enguany, s’adhereixen al moviment tres restaurants amb un important compromís amb l’excel·lència que passa, també, per la sostenibilitat mediambiental. Els aliments que s’utilitzen com a ingredients principals están recuperats i procedeixen del camp, del mercat central i el comerç de barri. Tot per sensibilitzar els distints sectors sobre el problema mundial que representa la dilapidació del menjar.

El Restaurant Albert Guzmán a Gastrorecup

El xef i propietari del Restaurant Albert Guzmán, Albert Guzmán, ha manifestat que “és un orgull poder participar en aquesta diada perquè som un restaurant que treballem molt per l’entorn i pels productes de la zona per demostrar que a les Terres de l’Ebre ens bolquem per ser capdavanters en la gastronomia”. A més, Guzmán també vol esperonar les empreses del territori perquè “participin en la iniciativa amb la cessió de productes que estiguin a punt de caducar per sobre producció o alguna altra causa, cosa que no vol dir que estiguin en mal estat, per recuperar-los i poder-los servir en la jornada del proper divendres”.

El tret de sortida de la 7a edició de Gastrorecup es dona avui dimarts 27 de setembre al Restaurant Semproniana de Barcelona, amb la xef Ada Parellada, i la resta d’àpats seguirán aquesta agenda:

  • Dimecres 28 al Restaurant La Cava de Tàrrega, amb el xef Albert Marimón.
  • Dijous 29 al Restaurant Can Xapes de Cornellà del Terri, amb el xef Lluc Quintana
  • Divendres 30 al Restaurant Albert Guzmán de la Ràpita, amb el xef Albert Guzmán.

El malbaratament alimentari és el responsable d’entre el 8% i el 10% de les emissions globals de gasos amb efecte d’hivernacle i per tant, la labor d’educació i sensibilització sobre aquest tema és molt important i probablement, un primer pas per posar-hi remei.

Anterior
Cap de setmana ibèric a Gandesa
Següent
En marxa l’Estratègia Delta amb l’estudi de les sorres del fons marí del Delta