Tortosa programa més de 40 activitats per a descobrir el seu patrimoni turístic

La cita serà del 23 al 25 de setembre i entre les activitats hi haurà visites guiades, tallers, portes obertes i jocs al voltant del riu Ebre.

L’Ajuntament de Tortosa ultima els detalls de les Jornades de descoberta de la ciutat que es celebraran aquest proper cap de setmana, el més proper al Dia Mundial del Turisme que es commemorarà el dia 27 de setembre.

Per aquesta raó l’Ajuntament i l’Associació d’Empreses Turístiques de Tortosa proposen un cap de setmana farcit d’activitats de tot tipus, de caràcter familiar i per a tots els públics, per tal de donar a conèixer els elements patrimonials i històrics de la ciutat, convertits en actius turístics de primer ordre que cal donar a conèixer.

La programació inclou més de quaranta activitats. D’acord amb les declaracions de Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa, “aquestes activitats estan pensades tant per a la gent que ens pot vindre a descobrir, com per a la mateixa ciutadania de Tortosa, que d’esta manera pot conèixer amb major detall alguns dels elements del ric patrimoni que tenim a la nostra ciutat”.

Les proposes inclouen visites al conjunt emmurallat amb recorreguts dels Miquelets; l’antic escorxador, actual Museu de Tortosa; la catedral, o el refugi antiaeri de la Guerra Civil. Com a gran atractiu, es podrà veure el nou equipament arqueològic Tortosa Cota 0, de la mà de Ramon Ferré, arqueòleg que va dur a terme les excavacions.

Algunes de les principals activitats estan relacionades amb el riu Ebre al seu pas per la ciutat, ja que es podrà navegar amb caiac o amb surf de rem (’paddle surf’), fent un agradable passeig per davant de la façana fluvial de la que gaudeix la ciutat. De fet, els actes d’aquest intens cap de setmana arrnquen amb un passeig pel riu Ebre amb el llagut lo Sirgador, just en el moment que caigui la posta de sol. Terra Enllà serà l’encarregada de guiar una visita al refugi antiaeri de Tortosa.

La música no pot faltar en aquesta cita amb la història i el patrimoni i dissabte a la nit, a la Plaça de l’Ajuntament, actuarà Disco Inferno.

Podeu consultar el programa de les activitats previstes a la web tortosaturisme.cat, o bé a agenda.tortosa.cat. Tingueu en compte que en algunes d’aquestes activitats cal incriure’s prèviament mitjançant la web del departament de Turisme.

Anterior
“Els nostres herois del riu. Els inicis del cinema als pobles de la Ribera d’Ebre”
Següent
Cap de setmana ibèric a Gandesa