Bot presenta el “Cicle Estacions” sobre el vi, la gastronomia, el món rural i les arts en viu

La població de Bot, a la Terra Alta acollirà el “Cicle Estacions”. Són activitats quatre caps de setmana l’any. Estaran distribuits un per cada estació. Serviran per reivindicar la vida als pobles i dinamitzar el turisme.

S’ha posat en marxa el nou web www.turismebot.cat que recull informació d’interès, propostes de visita, agenda d’activitats i un directori de restaurants i allotjaments.

Cicle Estacions a Bot

El primer cap de setmana de març, Bot donarà el tret de sortida a la primera edició del Cicle Estacions. Arts en viu, ruralisme, vi i teca!. Té una programació pluridisciplinària que combinarà teatre, dansa, música, circ, debats sobre el ruralisme, i altres activitats vinculades a la cultura vinícola i la gastronomia.

Es tracta d’un cicle amb quatre cites anuals que posarà el focus en diversos eixos temàtics vinculats a la vida als pobles.

El Cicle Estacions d’hivern orbitarà al voltant dels debats del gènere i l’agricultura. Sobre el paper de les dones al camp i a casa, els reptes com la formació, l’ocupació, l’oci, el poder o la conciliació familiar.

Les activitats s’iniciaran divendres 1 de març amb un acte inaugural a la Cooperativa Agrícola Sant Josep (19.30h).

En acabar, l’activitat es traslladarà al casal Club Esportiu on els cellers i restauradors del poble oferiran vins i tapes.

A continuació, s’ha programat l’espectacle Manifest, en el qual la ballarina Mar Grifoll explora les pressions estètiques que la societat exerceix sobre les dones. Tot seguit s’iniciarà l’emissió en directe del programa de Catalunya Ràdio Les dones i els dies (23h).

Dirigit per Montse Virgili, aquest programa diari posa el feminisme al centre del debat i analitza l’actualitat amb perspectiva de gènere.

Una agenda d’activitats ben carregada

Dissabte 2 de març l’antiga estació de tren de Bot serà el punt de partida de la Marxa de la Clotxa (9.30h). També una ruta de marxa nòrdica amb dos circuits (de 6 km i 12,5 km) entre vinyes, oliveres i ametllers amb vistes de la vall del riu Canaletes i el massís dels Ports.

La ruta està coorganitzada per l’Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya (INWA), l’Associació de Dones de la Donzella i l’Ajuntament de Bot, i forma part del Circuit Català de Marxa Nòrdica.

Per participar-hi caldrà inscriure-s’hi al web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

A hora de dinar, diversos masos del municipi obriran les portes. Acolliran les persones que vulguin tastar la clotxa de la Terra Alta. També una recepta tradicional que consisteix en un pa rodó sense la molla farcit amb sardines salades, ceba, tomaques, alls escalivats i d’oli d’oliva.

El menú (27€) inclourà aperitiu, clotxa, carn, postres i vi. A la nit, el casal Club Esportiu acollirà l’espectacle de dansa i teatre Cowards (22h, 4/5€) de la companyia Angel Duran Performing Arts.

Es tracta d’una proposta sobre la construcció masculina que qüestiona els mandats de la masculinitat contemporània. La nit clourà amb una barra de vins.

La marca turística Terres de l’Ebre

Diumenge 3 de març se celebrà una sortida interpretativa de 7 km pel terme municipal. L’objectiu és entendre la relació entre l’agricultura i la cacera.

Respecte l’activitat, estarà dinamitzada per la Societat de Caçadors amb la participació del biòleg Dani Camacho, tècnic de la Federació Catalana de Caça.

Així com diversos caçadors de Bot que exposaran pràctiques per afavorir la presència d’espècies i tècniques de caça.

Tastos en molins i cellers

Dissabte a la tarda i diumenge al matí s’han programat tastos de vi a l’Alberg Lo Molí de Bot. També al Celler Menescal i a la Cooperativa Agrícola Sant Josep. Serviran per conèixer el procés d’elaboració de l’oli i el vi i aprofundir en les varietats autòctones de la Terra Alta.

També s’ha programat un tast a cegues a l’allotjament rural Cal Tomàs, organitzat per Vinomi Rural Experience. Els tastos són de pagament.

Una programació de caràcter anual

Convé ressaltar que el Cicle continuarà amb noves ativitats a la primavera. Sobre la interacció entre l’ecosistema i la pagesia. l’estiu, sobre les migracions al món rural. A la tardor sobre les raïls i la identitat.

Així, aquest és un projecte de la regidoria de promoció turística de l’Ajuntament de Bot. Compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Patronat de Turisme de la Diputació, la Marca Turística Terres de l’Ebre i el CC de la Terra Alta.

També amb la col·laboració de productors locals i de les empreses turístiques del municipi.


Anterior
Presentació del Gran Atles de les Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera
Següent
Torna la IVa edició de La Garba

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

+ 12 = 18