Presentació del Gran Atles de les Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera

La presentació d’aquest llibre sobre la Reserva de la Biosfera donarà el tret de sortida a les celebracions del 30è aniversari de la Fundació.

 La presentació del llibre «Terres de l’Ebre. Reserva de la Biosfera. El gran atles de les Terres de l’Ebre», de Josep Maria Franquet, Josep Aragonés, Pilar Ruiz, Antoni Querol i Miquel Torta, tindrà lloc el proper dijous a partir de les 19.00 h, a la sala Mestral de l’Hotel Corona Tortosa.

Aquest acte donarà el tret de sortida a les celebracions organitzades des de la Fundació Privada Duran-Martí. Aquest any commemoren el 30è aniversari de l’entitat.

La presentació del llibre comptarà amb la intervenció dels seus autors; del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó; de l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; i de Lluís Pegueroles, vicepresident de la Fundació Duran-Martí.

El llibre imprescindible de la Reserva de la Biosfera

El llibre ha estat editat per Onada Edicions amb el suport de la Fundació Privada Duran-Martí. És el resultat d’un llarg treball dels autors, que va tenir els seus orígens en el curs «Terres de l’Ebre. Reserva de la Biosfera de la UNESCO», desenvolupat al Centre Associat de Tortosa de la UNED, durant l’any 2016.

El llibre s’ha estructurat en una part escrita i una part gràfica. Així, en cada capítol, hi ha una explicació del tema que es tracta. Juntament amb una cartografia diversa i amb fotografies de les quatre comarques meridionals de Catalunya (el Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta).

Es tracta d’un llibre de lectura fàcil i divulgatiu, on els principals aspectes que s’hi analitzen són físics, socioeconòmics i ambientals.

En definitiva, un viatge instructiu i encisador per les Terres  de l’Ebre i per la Reserva de la Biosfera. Convé recalcar que l’objectiu és conèixer i descobrir aspectes del territori que, molt probablement, són desconeguts per la major part dels lectors.

Sobre la Fundació Privada Duran&Martí

Donat que la Fundació Privada Duran & Martí és una institució sense ànim de lucre, regida per un patronat i dedicada al foment de la llengua i la cultura catalanes. Promou accions, fomenta la recerca i difon estudis en els camps de les humanitats i de les ciències.

Així, dins d’aquests àmbits, i entre altres altres activitats, la Fundació convoca anualment dues beques. La beca Pepita Martí de Duran, dotada amb 3.000 €, i la beca per al perfeccionament i ampliació d’estudis artístics, amb un màxim de 6.000 €.

Anterior
El Carnaval de Deltebre ja té a punt els seus menús
Següent
Bot presenta el “Cicle Estacions” sobre el vi, la gastronomia, el món rural i les arts en viu

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

+ 2 = 7