Arrenquen les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs a Deltebre

Les jornades s’inicien aquest proper divendres 9 de setembre i s’allargaran fins el dia 25.

El mes de setembre és el de les collites, en aquest cas, els treballs de la sega als camps d’arròs de Deltebre i del Delta de l’Ebre. És per això que l’Ajuntament de Deltebre, en col·laboració amb l’associació FECOTUR, ha presentat una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs i de la Festa de la Sega.
14 restaurants de Deltebre participen en aquestes jornades incloent a la seva carta una sèrie de plats per degustar un dels productes referents de la gastronomia del Delta: l’arròs, cuinat en totes les seves variants. A més, les jornades gastronòmiques de l’arròs també es traslladen als comerços de Deltebre, de manera que una vintena d’establiments decoraran el seu aparador amb elements de la sega.

L’objectiu d’aquestes jornades, segons ha explicat l’alcalde de Deltebre, Lluís soler, és recuperar la tradició i els costums dels avantpassats perquè propis i estranys sàpiguen com se segava l’arròs en temps passats i la importància d’aquest producte al Delta.

Així, segons ha publicat el diari Aguaita, l’alcalde ha explicat que “la combinació entre les Jornades de l’Arròs i la Festa de la Sega permet dinamitzar l’economia tot combinant el paisatge, el turisme, el producte de qualitat i la gastronomia de primer nivell que ens ofereixen els restauradors participants”. 

Una proposta gastronòmica de qualitat

Les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs enceten l’aposta gastronòmica de Deltebre del darrer trimestre de l’any i per acabar-la de complementar, també s’ha organitzat la ruta de les tapes, les jornades de l’ànec i del coll verd, i les jornades del peix de bassa.

A més, enguany i com a novetat, la Festa de la Sega inclourà els actes de la Diada de Catalunya a la Finca de Bombita, amb la lectura del manifest i l’actuació de Joan Rovira i l’Espiga d’Or.

La Festa de la Sega convertida en una festassa per tots els públics

La Festa de la Sega començarà amb les explicacions del procés i del moment de sega a càrrec de Ramón de Baila i Rodolfo del Bufón. A banda, els visitants podran gaudir del mercadet artesanal i de productes típics, de passejades amb barquets de perxar, demostracions de pesca tradicional, un espai de jocs tradicionals, i també de les actuacions de la CIA Deltateatre i de la Rondalla dels 3 cantadors i la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre, i de l’exhibició de Lluita “Bac” a càrrec de l’Associació de Karate Kushinkai.

Col·laboren en aquesta diada l’Associació de Caçadors de Sant Miquel, l’Associació Local de la Dona de La Cava, l’Associació de Dones de Deltebre, i Manolo Escurriola amb la Mostra d’Artesania de miniatures del Delta.

L’Ajuntament ha manifestat el seu desig que les Festes de l’Arròs estiguin presents a les escoles de Deltebre per tal que els més petits coneguin les tradicions més arrelades a Deltebre i les Terres de l’Ebre. Per això també s’ha organitzat la Sega Escolar, que aplegarà els grups de 6è de primària de tres escoles del municipi.

Podeu trobar tota la informació sobre les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs i la Festa de la Sega a la web de l’Ajuntament de Deltebre: www.deltebre.cat.

Anterior
Temps violent a les Terres de l’Ebre
Següent
Montse Sérvulo, la pagesa de La Ràpita que protagonitza la nova campanya d’Estrella Damm