Alba Vilas Baiges serà la pregonera de l’Unicorns Pride 2024


L’ex-jugadora roquetera del Femení del Barça, Alba Vilas Baiges serà la pregonera del festival organitzat per Okay Productions i l’Ajuntament de Roquetes. L’anunci s’ha fet avui, en directe, a través de l’instagram del festival i l’han seguit prop de 500 persones.

Compte enrere pel que serà la 3a edició d’Unicorns Pride Ebre, l’orgull rural LGBTIQ+ de Catalunya que se celebrarà, un any més, a Roquetes a les Terres de l’Ebre. L’Ass. Cultural i LGBTIQ+ Okay Productions i l’Ajuntament de Roquetes han fet públic avui el nom de la pregonera, comunicant-li a través d’un directe
d’Instagram des de l’Estadi Municipal de Futbol de Roquetes.

Alba Vilas Baiges, la pregonera

Alba Vilas Baiges (Roquetes, 1983) serà la pregonera d’aquesta tercera edició del festival. Natural de Roquetes, Alba ha estat una referent de visibilitat LGBTI+ en el món de l’esport a través del futbol femení al Barça però també en el món de l’educació, a les escoles que ha treballat. S’ha hagut d’enfrontar a les estructures patriarcals del món de l’esport en els seus inicis a Tortosa.

Va descobrir la seva sexualitat lèsbica a Barcelona, quan va fitxar pel Barça. Ara parla obertament de diversitat a les aules on, com a professora, contribueix a construir una societat més justa i igualitària. Com a esportista defensa la necessitat de donar visibilitat a referents en el món de l’esport i lamenta la manca de referents al futbol masculí. Ha participat en diverses jornades contra la lgbtifòbia a l’esport. Alba ha estat escollida pregonera per les dues parts de la organització del festival i se l’ha donat a conèixer com a tal a través d’un directe a les xarxes socials d’Unicorns Pride Ebre.

Unicorns Pride

Unicorns Pride tindrà 25 artistes, dos caps de cartell estatals i 10 carrosses a la rua que organitza l’Associació Cultural i LGBTIQ+Okay Productions i l’Ajuntament de Roquetes. És el festival LGBTIQ+ rural de Catalunya. Enguany compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Polítiques Públiques LGBTI. Tindrà lloc el 8 de juny.

Es mantindran els espais del festival però es concentraran tots els parlaments i el pregó a l’Hort de Cruells. L’espai del pati de l’Escola Marcel·lí Domingo serà el lloc on transcorrerà el contingut artístic que enguany compta amb més de 25 artistes LGBTIQ+ rurals del país i dos estrelles de renom estatal. “Posem en valor la quantitat d’artistes que han volgut accedir al festival perquè hem rebut més de 50 projectes artístics i ha estat difícil sel·leccionar-los. Enguany el festival fa un salt qualitatiu que anirà acompanyat de moltes novetats estètiques” ha dit Roger Font Montornés, president de l’Ass. Cultural Okay Productions.

Hi haurà 10 entitats que participen al concurs de carrosses i comparses, que ha exhaurit les places disponibles. Es farà una tercera edició de la cursa de tacons, això sí enguany amb inscripció prèvia. També hi haurà 20 entitats del col·lectiu de Catalunya i d’arreu de l’Estat i també 6 foodtrucks. “Satifestes de la participació i de l’interès d’entitats, empreses i restauració en tornar a formar part d’aquest projecte que triplica la quantitat de parades que es podran trobar al festival. Ha estat un repte organitzar tot el contingut però finalment hem trobat l’espai i la combinació perfecta per una tercera edició consolidada” ha dit la directora artística del festival, Griselda Fornós López.

 

Anterior
Arriba sobre rodes la 3a edició del Motocròs d’Hivern d’Amposta
Següent
De visita per Tortosa