4a Exposició “Hommage à trois” a la Ràpita

L’Associació Internacional Duana de les Arts (AIDA) presenta una exposició a l’Església Nova de La Ràpita. En ella es mostren obres guardonades en el Concurs d’Art Gràfic “Hommage à trois” 2023.

Convé ressaltar que aquesta és la quarta convocatòria del concurs “Hommage à trois”, que s’estructura en tres categories pensades per honorar la memòria de tres figures literàries amb motiu de la celebració dels respectius centenaris de naixement. Els autors triats enguany han estat:

  • Willa Cather (1873-1947). 150 anys
  • Federico García Lorca (1898-1936). 125 anys
  • Wisława Szymborska (1923-2012). 100 anys

Artistes d’arreu del món

Hi han pogut participar artistes gràfics d’arreu del món, especialment d’Europa, Amèrica i Àsia. En total 262 obres, la majoria de molta qualitat.

El tema de les obres a concurs és relacionat amb un dels escriptors homenatjats. El passat 19 de setembre es va reunir un Jurat d’especialistes en art gràfic i literatura format per Tomàs Camacho Molina, Teresa Costa-Gramunt, Sílvia Ferrer, Vicenta Nevado, Rosa Vives i la Junta d’AIDA.

El jurat va atorgar els guardons que s’exposen en aquesta mostra. Els primers premis van ser, en la categoria Willa Cather, la xilògrafa Paula Martínez (Buenos Aires): El paisaje de Willa; en la de Federico García Lorca, el calcògraf Martín García-Rivera (San Juan, Puerto Rico):

Caprichos y disparates lorquianos, i en la categoria de Wisława Szymborska, la linògrafa Ewa Medrek (París): Pożegnanie widoku = Adeu a un paisatge.

Com a resum destaquem la col·laboració de la Biblioteca Municipal Sebastià  Juan Arbó de La Ràpita, que per segona vegada és responsable de la part bibliogràfica de la mostra, i els integrants del Club de Lectura Juvenil, estudiants de 3r i 4t de l’Institut Els Alfacs.

En últim terme agraïm a l’Ajuntament de la Ràpita, per la cessió d’un espai tan emblemàtic com és l’Església Nova, on l’exposició romandrà oberta del 26 d’octubre al 12 de novembre de 2023.

Anterior
La Ribera d’Ebre, escollida com a seu de l’activitat tecnològica innovadora BeFuture!
Següent
Tot a punt per a la 10a. edició de la Festa del Tren a Móra la Nova

Comments - 2

VASSILIKI ILIAKOPOULOU

VASSILIKI ILIAKOPOULOU

thankyoy my friends

EbreXperience

EbreXperience

It’s my pleasure!

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

3 + 6 =