Tot a punt per a la 10a. edició de la Festa del Tren a Móra la Nova

El 21 i 22 d’octubre Móra la Nova celebrarà la 10a. edició de la Festa del Tren a Móra la Nova, en concret al Museu del Ferrocarril. El programa d’enguany, com va passar en edicions anteriors d’aquest esdeveniment, està centrat en les activitats adreçades a tots els públics i, molt en especial, al públic familiar.

El diumenge 22 es recuperen les visites teatralitzades, a càrrec de l’escola de teatre de Reus “Buenafuente’s Actors” i la nit prèvia de divendres hi haurà un cinefòrum de temàtica ferroviària per començar a escalfar calderes. Aquesta edició  commemorarà també el 175è aniversari dels inicis del ferrocarril a casa nostra amb la línia que va unir Mataró i Barcelona l’any 1848.

Tot un munt d’activitats a la Festa del Tren

Els participants podran gaudir de recorreguts dins del recinte del Museu a bord de fins a sis composicions de trens històrics, gairebé el doble que l’any passat. Enguany la Festa tindrà un únic punt d’accés situat a la zona sud del recinte on s’ubica la torre de l’enclavament. A banda de visitar els espais recuperats, com la mateixa torre i el pont giratori, en aquesta banda de les vies es podran fer recorreguts amb la vagoneta de passeig “El Tro” i la locomotora Memé. Des d’allí es podrà pujar a bord dels cotxes de passatgers de la sèrie 5000/6000 arrossegats per la locomotora Yeyé que traslladarà els visitants fins a la zona nord del recinte.

Un cop a la zona superior de la platja de vies, hi haurà un circuit amb recorreguts enllaçats amb quatre composicions més.

La locomotora de vapor MZA 606 de 1885 de tipus “Cuco”, la més antiga en funcionament de Catalunya, amb la seva corrua de vagons de mercaderies, tornarà a ser l’estrella de la Festa del Tren.

D’altra banda hi haurà una composició que emularà el primer tren històric turístic que en breu es posarà en marxa, amb la locomotora “Francesa” 7631 i una composició de cotxes de passatgers de la sèries 5000/6000.

L’oferta de recorreguts es completarà amb una unitat 444, una de les peces més modernes del museu, i també es podrà viatjar a bord de la locomotora elèctrica 1003 de la línia de Ripoll, construïda l’any 1927. A banda també es podrà visitar la resta de la col·lecció que es troba en procés de restauració. Està formada per una vintena més de peces de tren real de totes les èpoques.

Sobre el Museu del Ferrocarril

El Museu del Ferrocarril és una iniciativa de l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial que salvaguarda el llegat vinculat al ferrocarril històric. Des del Museu es treballa amb el convenciment de que la millor manera de conservar aquest patrimoni és mantenir-lo viu.

La seu del museu es troba a Móra la Nova, un emplaçament ferroviari encara en funcionament. Històricament havia estat una de les estacions més importants de Catalunya, gràcies al pas de la línia que des de 1895 uneix Barcelona i Madrid amb tren directe. L’estació de ferrocarril havia estat una de les activitats econòmiques més importants del municipi i dels seus voltants.

La Festa del Tren és la gala anual que posa en valor aquesta tasca que projecta el passat per construir el futur i convertir aquest llegat en una font de dinamització social i territorial.

El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova forma part del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Pertany a FEDECRAIL i UNECTO, dos federacions internacionals de museus del ferrocarril i trens històrics, la primera de caràcter europeu i la segona lligada bàsicament a l’àmbit de la francofonia.

Anterior
4a Exposició “Hommage à trois” a la Ràpita
Següent
Premien els alumnes de l’Escola 21 d’Abril de l’Aldea pel seu hort ecològic

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

+ 76 = 81