La Ribera d’Ebre, escollida com a seu de l’activitat tecnològica innovadora BeFuture!

La Fira Multisectorial de Móra la Nova acollirà una jornada de debat i una carpa tecnològica amb experiències digitals

La fundació Mobile World Capital Barcelona organitzarà a la Ribera d’Ebre una activitat tecnològica innovadora.

Estarà basada en les mateixes experiències que es van poder veure en el seu estand al Mobile World Congress (MWC Barcelona).

La iniciativa inclou un espai de debat, les àgores participatives, per descobrir i conèixer solucions que pot oferir la tecnologia en un futur.

Serà en el marc de la 191a edició de la Fira Multisectorial de Móra la Nova, un aparador amb 50.000 visitants que se celebra l’últim cap de setmana d’octubre.

Aquesta edició comptarà amb una carpa tecnològica i d’una jornada de debat sobre aplicacions i ús de les noves tecnologies a nivell local. Estaran centrades en:

  • El món de l’educació.
  • La conservació del medi ambient.
  • La prevenció de riscos.
  • La salut de les persones.

Es tracta d’una iniciativa innovadora, batejada com a BeFuture!.

És un nou format que la fundació MWCapital impulsa per apropar les novetats que cada any es presenten al congrés més enllà de Barcelona.

La carpa del BeFuture! Ribera d’Ebre

La carpa amb el circuit tecnològic sensorial es podrà visitar des de divendres 27 d’octubre a la tarda, fins al tancament de la fira diumenge.

També l’objectiu és humanitzar la tecnologia, fer-la accessible a la ciutadania d’una manera lúdica i educativa, i promocionar vocacions STEM entre els joves. Les experiències immersives de la MWCapital a la Ribera seran quatre, al voltant dels sentits.

El públic podrà experimentar la generació d’un avatar utilitzant tècniques de reconeixement facial per construir un avatar fotorealista de manera senzilla.

Pel que fa al gust, hi haurà una experiència gastronòmica immersiva a partir d’un snack cítric combinat amb les dades del metavers.

Per l’oïda, es traslladarà el visitant a una experiència virtual immersiva per integrar la música en nous formats de continguts digitals.

I, per últim, hi haurà el ‘Plantivers’, sobre les noves formes de robòtica i intel·ligència artificial i el seu impacte a la societat.

El vicepresident riberenc de l’Àrea TIC, presentant el projecte 5G de la Mora la Nova a les àgores de la fira Mobile, al febrer.

Àgores participatives

A banda d’això s’ha programat una jornada de reflexió sobre l’oportunitat que representen les noves tecnologies a nivell econòmic, social i cultural.

Abans de la segona àgora participativa tractarà sobre ‘Noves tecnologies per a la conservació del medi ambient, la prevenció de riscos i la salut de les persones’.

Una de les ponents serà Salomé Valero, doctora en enginyeria liderant l’àrea d’aplicacions, dades i intel·ligència artificial a Kyndryl Espanya i Portugal. Ha guanyat un premi internacional amb el projecte Prometeu: un dispositiu per monitorar les tasques d’extinció incendi dels bombers.

Paral·lelament també hi intervindrà Pere Josep Jiménez, enginyer Tècnic Químic dedicat durant més de trenta anys a projectes de gestió a la Ribera d’Ebre.

Una ocasió única per experimentar amb les noves tecnologies

Per l’altre cantó el tast de tecnologia que es farà a la fira riberenca es va fer a l’estiu, a Barcelona.La Fira de Móra la Nova acollirà una part de l’exposició ‘Feel the Technology’, una experiència creada per als professionals dels congressos de la Mobile World Capital Barcelona

Capdavanters en el desplegament de la societat digital

Alumnes de Primària de la comarca ja han pogut provar les ulleres i la tecnologia 5G al CoEbreLab.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

El Consell Comarcal de la Ribera té una llarga trajectòria en el desplegament de la societat digital a l’entorn rural, com a partner de la Generalitat. Col·labora des de l’any 2002 en la creació de la xarxa de telecentres a tots els pobles riberencs, dins el projecte Punt TIC del Govern.

Convé ressaltar que la carpa tecnològica de la fira multisectorial permetrà experimentar amb les noves tecnologies, una experiència tecnològica que ja han pogut provar alguns col·lectius riberencs, com alumnes de Primària d’escoles rurals  o estudiants de cicle formatiu de l’institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, entre altres.

Anterior
Bona participació en les Jornades Europees de Patrimoni a Amposta
Següent
4a Exposició “Hommage à trois” a la Ràpita