Un celler de la DO Terra Alta portarà el seu vi a la Festa del Vi Novell d’aquest dissabte a Barcelona

  • La festa tindrà lloc entre les 11 del matí i les 8 del vespre, amb entrada lliure
  • Per part de la DO Terra Alta hi participarà el celler Sant Josep Vins

Un celler de la DO Terra Alta participarà aquest dissabte dia 9 a la Festa del  Vi Novell de Barcelona. Es farà als jardins del Palau Robert. Es tracta de Sant Josep Vins, un històric en l’elaboració de vi novell. Hi seran presents 8 cellers de diferents zones de Catalunya i dos de Mallorca, un territori amb una forta tradició de fer vi novell. Serà un esdeveniment per celebrar l’arribada del primer vi de l’anyada del 2023. Aquests dies està en plena temporada, després que sortís al mercat el passat 11 de novembre, dia de Sant Martí. La festa està organitzada pel col·lectiu de cellers elaboradors de novell amb el suport de l’INCAVI.

La Festa del Vi Novell

La festa obrirà portes a les 11 del matí i es podrà visitar fins a les 8 del vespre. L’entrada és lliure i les consumicions tindran un preu de 1,5 € cada degustació, o 10 € si es compra un paquet de 8 degustacions. Els tiquets es podran comprar allà mateix durant tot el dia. Hi haurà també formatges artesans per acompanyar els vins.

Per tal d’animar la jornada i fer divulgació de què és el vi novell s’han organitzat diferents activitats. A les 12.30 del migdia hi haurà una petita representació teatral. S’hi explicarà els origens rurals del vi novell i la tradició catalana de vincular la sortida del vi a la matança del porc. I a les 5 de la tarda es farà un joc interactiu tipus Trivial amb preguntes i respostes sobre el vi novell. La persona guanyadora s’emportarà un lot amb una ampolla de vi de cadascun dels cellers participants.

Convé destacar que aquest serà el segon any consecutiu que la festa del Vi Novell se celebra a les portes de les festes de Nadal. És , un canvi de data que vol reivindicar tota la temporada del novell, que comença l’11 de novembre i s’acaba ben entrat el febrer. L’any passat la festa de Barcelona va ser tot un èxit, amb més de 4.000 tastos i molt bona afluència de públic durant tot el dia.

El primer vi de l’any

En particular, el vi novell és el primer vi en sortir al carrer després de la verema de l’any. Es tracta d’un vi més jove que els vins joves, que s’elabora molt ràpidament, s’embotella i es consumeix sense haver reposat, el que li dona una frescor i unes característiques molt especials. El novell és un vi de temporada, que es troba en el seu millor moment des del mes de novembre i fins a finals de l’hivern.

Així, aquest any s’han posat a la venda 66.500 ampolles de vi novell, un 34% menys que l’any passat pels efectes que la sequera ha tingut en la collita de raïm. Una de les principals novetats és que l’agrupació de cellers catalans elaboradors de vi novell han creat un nou distintiu per identificar els vins novells i garantir que compleixin amb uns determinats criteris de qualitat.

Anterior
“Col·leccionar passions. Lluís Garcia: la tradició popular del delta de l’Ebre”
Següent
6a Fira de Santa Llúcia i Pessebre Vivent a l’Aldea

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

+ 15 = 19