Tres restaurants ebrencs participen en la campanya “Aprofitem els aliments”

L’acció es fa amb la col·laboració de 18 restaurants de tot Catalunya i l’apadrina la xef Ada Parellada

El Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat impulsa la campanya ‘Aprofitem els aliments’, una iniciativa contra el malbaratament alimentari que es desenvoluparà fins a finals d’octubre amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar sobre les pèrdues alimentàries. A partir del 26 de setembre i fins al 6 d’octubre es faran 18 trobades, sopars o dinars, a diferents restaurants gastronòmics amb joves cuiners del territori. La xef Ada Parellada serà la padrina de cada trobada, idearà els menús i formarà als cuiners ambaixadors. La iniciativa compta amb el suport i la participació del sector de la restauració, la Fundació Banc dels Aliments de Catalunya, la Plataforma Aprofitem els Aliments i la Fundació Espigoladors.

Els restaurants que formaran part dels Gastrorecups d’enguany són Semproniana (Barcelona), CETT Hotel (Barcelona), Bar Verat (Santa Coloma de Gramanet), Can Perico (Santa Perpètua de la Mogoda), Albert Guzman (La Ràpita), Antic Molí (Ulldecona), Villa Retiro (Xerta), El Terrat (Tarragona), Gami (Cambrils), Can Xapes (Cornellà del Terri), Normal (Girona), Casamar (Llafranc), Escola d’Hostaleria de Girona, La Boscana (Bellvís), La Cava (Tàrrrega), L’Antic Forna (Cervera), Xopluc (La Fuliola) i Hotel Pessets (Sort).

El dissabte 7 d’octubre s’organitzarà el Gran Dinar d’Aprofitament a la plaça Corsini de Tarragona. Es tracta d’un àpat gratuït obert al públic on el menjar s’elaborarà amb aliments recuperats fruit d’espigolades en camps, de recollides d’excedents en mercats, i de la recuperació d’aliments en comerços locals de la zona.

Conjuntament amb la Fundació Espigoladors, el 8 d’octubre es farà la tercera Marató ‘Jo espigolo’ per l’aprofitament alimentari simultàniament a Lleida, Tarragona, Baix Llobregat i la conca de la Tordera, on persones voluntàries podran contribuir a la recuperació de fruita i verdura que anirà destinada a entitats socials.

Finalment, Reus acollirà el 17 d’octubre la jornada ‘Aprofitem els aliments’, organitzada anualment pel Departament d’Acció Climàtica, que té com a objectiu donar visibilitat a diversos projectes relacionats amb la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari. Aquest any, se centrarà en projectes d’aprofitament alimentari a la zona de Tarragona i les Terres de l’Ebre i en la recerca i la innovació en la prevenció del malbaratament alimentari.

Anterior
Més de 100 nens i nenes aprenen les tradicions del cultiu de l’arròs a Deltebre
Següent
La Terra Alta s’implica en la Carta Europea de Turisme Sostenible del Parc Natural dels Ports

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

6 + 2 =