Més de 100 nens i nenes aprenen les tradicions del cultiu de l’arròs a Deltebre

Les Festes de l’Arròs són de les més importants que es porten a terme a Deltebre al llarg de l’any. En aquet cas, en el marc d’aquestes jornada, centrada especialment el diumenge 10 de setembre a la Finca de Bombita, un grup de nens i nenes de primària de l’escola Assumpció, Riumar i Sant Miquel han gaudit de la sega escolar. Es tracta d’una activitat que ha aplegat a més de 120 alumnes i té per objectiu ensenyar els costums i tradicions relacionades amb el cultiu de l’arròs al Delta de l’Ebre i a Deltebre en particular.

En el marc de l’activitat, el regidor de Defensa del Territori, Ensenyament, Joventut i Participació, Jordi Bertomeu, ha explicat que “aquesta activitat ens permet mostrar a l’alumnat d’on venim per posar en valor el present, però també per mirar al futur sense perdre l’essència i la manera de fer i de ser de la gent del Delta”. 

Durant el matí, l’alumnat ha pogut gaudir de les explicacions de Ramon de Baila, Horman Borràs, Esteve Serral i José Pedro Castells els quals, amb la seva llarga experiència, han explicat com es segava anys enrere, quan la maquinària agrícola encara no existia i com tot ha evolucionat fins a la sega tal i com es fa avui dia.

A banda també, els nens i nenes han gaudit de passejades amb carro pel voltant de la finca, han perxat i també han jugat a les birles.

Des de l’Ajuntament de Deltebre s’ha realçat el paper de les diferents entitats i dels col·laboradors i de les col·laboradores que fan possible les Festes de l’Arròs, donat que la seva implicació és fonamental perquè les festes siguin un èxit i de referencia al territori, a banda de ser, també, un gran reclam turístic que es rebla en les Jornades Gastronòmiques que tenen l’arròs com a ingredient principal.

Anterior
Les Nits de Tyrika, el primer festival ebrenc que es promociona amb un cartell realitzat amb intel·ligència artificial
Següent
Tres restaurants ebrencs participen en la campanya “Aprofitem els aliments”

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

53 + = 62