Tortosa viurà la diada de Sant Jordi amb activitats als carrers durant tot el cap de setmana

El calendari ha fet coincidir enguany la festivitat de Sant Jordi en diumenge. El 23 d’abril tornarà a ser un dia d’activitat cultural destacada, amb els llibres i les roses com a grans protagonistes de la jornada.

A Tortosa, els actes per viure intensament Sant Jordi faran que hi haja propostes durant tot el cap de setmana. Divendres 21 a les 18 h, la biblioteca Marcel·lí Domingo farà una revetlla amb sessió de contacontes amb ‘La llegenda de Sant Jordi’, a càrrec de Rosa Tomàs, i continuarà acollint presentacions de novetats editorials, com ve fent de manera molt intensa des de fa setmanes.

D’altra banda, dissabte a les 19 h la Banda Municipal de Música de Tortosa farà un concert que servirà com a preàmbul de la jornada. Serà amb el tradicional concert de primavera, que forma part del calendari d’actes organitzat per Joventuts Musicals de Tortosa. El recital tindrà lloc al carrer Cervantes, molt prop d’on l’endemà, diumenge, es concentrarà tota l’activitat de Sant Jordi.

Com és habitual, l’eix que marquen els carrers Sant Blai, plaça de l’Àngel, carrer de l’Àngel, plaça Agustí Querol, carrer de la Rosa i plaça de la Cinta acolliran el gruix de l’activitat el mateix diumenge 23 d’abril a nivell de carrer. En este espai s’hi concentraran una cinquantena de parades, amb punts de venda de llibres a càrrec de les llibreries de Tortosa, punts de venda de roses així com un ampli ventall d’associacions i entitats de la ciutat, que compartiran la jornada amb la ciutadania.

Durant tota la jornada de Sant Jordi, més de cinquanta autors també passaran per la plaça de la Cinta per signar les seues novetats editorials a tothom qui ho vulga, amb l’aplec que organitza tots els anys la biblioteca Marcel·lí Domingo. En este punt, a les 11 h també tindrà lloc el lliurament de premis als millors lectors i lectores de la biblioteca i, posteriorment, a les 12.30 h, s’hi farà una ballada de sardanes amb la cobla Miranfont. A la mateixa plaça de la Cinta, durant tot el matí hi haurà programació especial de Ràdio Tortosa, amb un programa en directe per a donar a conèixer l’ambient festiu de la diada.

Els actes de Sant Jordi d’enguany a Tortosa es complementaran amb dos propostes culturals més: a les 12.30 i les 17.30 h tindrà lloc un espectacle itinerant per explicar la llegenda de Sant Jordi amb un drac que recorrerà els carrers del centre de la ciutat. D’altra banda, a les 19 h tindrà lloc l’espectacle de circ ‘Kasumay’ a la plaça de l’Ajuntament, amb entrada gratuïta.

 

Anterior
El delta de l’Ebre es prepara per iniciar la campanya de l’arròs amb la meitat de dotació d’aigua de reg
Següent
Deltebre tindrà un museu del mar i del riu a la Confraria de Pescadors