Deltebre tindrà un museu del mar i del riu a la Confraria de Pescadors

El penúltim plenari de la legislatura a Deltebre va servir per plantejar la proposta d’aprovació del contracte de cessió d’ús de l’edifici de la Confraria de Pescador de Sant Joan, a l’Ajuntament de Deltebre.

L’objectiu d’aquesta cessió, com ha remarcat l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, és crear un espai “de projecció turística  i cultural, que posi en valor la feina, la dedicació i l’acció permanent de la comunitat pesquera  del nostre municipi”. Soler ha agraït la bona voluntat dels membres de la Confraria de  Pescadors de Sant Joan per donar valor públic a aquest equipament. En aquesta mateixa  línia, el tinent d’alcaldia de #DeltebreActiu, Robert Bertomeu, ha afegit que “el museu del riu i  del mar ens permetrà mostrar les arts tradicionals dels pescadors”.  

A hores d’ara, a Deltebre s’estan finalitzant les obres de la nova Llotja de Peix, actuació finançada per Ports de la Generalitat de Catalunya a partir de les peticions del Govern de l’Ajuntament de Deltebre i altres sectors. Llavors, un cop s’hagi fet el trasllat a la nova llotja del peix, es farà efectiu el conveni de cessió d’ús de l’actual confraria i l’espai es dedicarà a la creació del futur museu que serà, a més, una atracció turística afegida a la població. Tot plegat, està previst de cara a aquest estiu.

Anterior
Tortosa viurà la diada de Sant Jordi amb activitats als carrers durant tot el cap de setmana
Següent
La Festa i la Cursa de les Cigonyes de la Reserva Natural de Sebes s’uneixen en una jornada solidària i reivindicativa