Tortosa segueix tots els actes típics d’aquestes dates: el Dijous Llarder, la rua de Carnaval i l’enterrament de la sardina

La setmana de Carnaval es presenta intensa a Tortosa, amb una gran multitud d’actes tradicionals i propis d’aquestes dates en les que es celebra el pas del Carnestoltes.

Aquest dijous, 16 de febrer, Tortosa donarà el tret de sortida a la festivitat, amb la recuperació d’una de les tradicions més arrelades durant els últims anys: la baldanada popular a l’ermita de Mig Camí, pròpia del Dijous Llarder. Es farà un repartiment de baldanes a partir de les 17 h de la tarda.

Immediatament després del Dijous Llarder arriba el cap de setmana de disfresses de Carnaval. L’associació de veïns de Ferreries organitza la rua de la ciutat, que enguany compleix 41 anys. Serà el dissabte 18 de febrer, i enguany la festa arriba amb algunes novetats. A partir de les 17h de la tarda, els participants es concentraran a la rambla Catalunya, al davant de la casa Camós, des d’on el rei Carnestoltes llegirà el seu pregó de Carnaval.

A continuació arrancarà la rua, que recorrerà diversos carrers del barri fins a arribar al pavelló poliesportiu Jordi Angelats, a l’estadi. Hi haurà el repartiment de premis a les comparses i a les millors disfresses, amb un total de 1.000 euros en premis. La jornada continuarà amb la revetlla a càrrec d’un DJ, oberta a tothom que hi vulgui participar.

De cara a la següent setmana, dimarts 21 de febrer, tindrà lloc la cloenda dels actes del Carnaval de Tortosa amb l’enterrament de la sardina. L’organitza l’Associació de Veïns de Santa Clara. L’acte començarà a partir de les 20 h al Calvari, situat al carrer de Sant Francesc, amb repartiment de sardines rostides i carxofes a la brasa. La presidenta de l’entitat, Enriqueta Blanch, ha recordat que l’acte és popular obert a la participació de tothom.

Molts d’aquests actes es recuperen amb el seu format original després d’aquests anys de pandèmia, el que fa que les ganes de celebració sigui encara més intensa i obertament participativa.

Anterior
Amposta va rebre 86.000 turistes durant el 2022
Següent
MónNatura reinicia la seva activitat amb moltes noves propostes