Amposta va rebre 86.000 turistes durant el 2022

Durant el 2022, prop de 86.000 turistes van visitar Amposta, segons dades facilitades per l’Agència Catalana de Turisme. Representen un creixement del 5,7% respecte el 2021. 

Aquestes dades les van presentar l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, i el regidor de Turisme, Pep Simó. Ho van fer a la celòquia del Castell, “perquè aquest és un dels indrets que més interès desperten entre els visitants“, assenyalava l’alcalde, “i forma part del conjunt de la façana fluvial, que estem posant en valor des de l’Ajuntament a través de diferents projectes com el finançat amb Fons Next Generation que convertirà les antigues cases del castell en un espai de restauració i incorporarà una embarcació al riu. De fet, la principal consulta que rep l’Oficina de Turisme és on s’agafa l’embarcació per recórrer el riu“, destacava Tomàs.

L’alcalde també va destacar que el creixement més important (del 35,9%) s’ha produït en els turistes d’origen internacional. Provenen, principalment, del mercat francès (19,7%), Països Baixos (18,9%) i Itàlia (10%).

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Pep Simó, va voler destacar l’oferta de rutes turístiques que ha articulat l’Oficina de Turisme els darrers anys. “Vam començar amb la pandèmia i del 2021 (quan 144 turistes van realitzar les rutes) i el 2022 (quan les van fer 447) s’ha triplicat la demanda. Per enguany hi ha un increment tant en número de rutes com en el període en què es realitzaran. Totes les rutes han despertat molt l’interès dels visitants perquè permeten conèixer Amposta i el seu patrimoni, amb un guia que explica moltes curiositats“.

En concret, Turisme programarà tres tipus de rutes diferents:

  • Urbana per Amposta: 31 rutes (tots els dissabtes i ponts d’abril a desembre)
  • A la Torre de la Carrova: 11 rutes (tots els diumenges d’abril a desembre)
  • Al Poble Nou del Delta: 13 rutes (tots els dijous des de finals de juny a 15 de desembre)
Anterior
El Museu de la Terracota de La Galera
Següent
Tortosa segueix tots els actes típics d’aquestes dates: el Dijous Llarder, la rua de Carnaval i l’enterrament de la sardina