Temps d’Advent a les Terres de l’Ebre: un viatge a la tradició del Nadal

Uns quants dies abans de l’arribada de Nadal i les festes nadalenques, la cristiandat de tot el món es prepara per recordar el naixement de Crist amb 4 setmanes prèvies, conegudes com a Advent.

Són tradicionals, en aquest moment, les corones d’Advent, confeccionades amb branques de pi, galzeran, marduix, plantes aromàtiques, i amb 4 espelmes que s’encenen cada diumenge, el primer, 4 diumenges abans de Nadal.

Pobles i ciutats s’engalanen amb llums de colors, aparadors guarnits, arbres gegantins, pessebres populars. Són les festes més familiars i entranyables de tot l’any. I de la mateixa forma que hi ha qui faria el que fos per evitar-les, altres persones les viuen amb entusiasme i amb alegria.

Amb l’arribada de les festes nadalenques, les Terres de l’Ebre es transformen en un escenari encisador que captura l’esperit d’aquesta temporada. Des del cor de les ciutats fins als racons més remots, les quatre comarques vibren amb la màgia que porta l’aire i l’aroma temptador dels dolços, les menges, tot el que s’exposa a les diverses fires i mostres que es celebren a pobles i ciutats.

Fires i mostres gastronòmiques: un banquet de sabors nadalencs

Les fires nadalenques prenen vida arreu, oferint una oportunitat única per explorar els talents artesans de la comarca. Des de les delícies dolces fins als regals únics, els mercats nadalencs estan plens de colors i textures que ens transporten a un món de tradició i creativitat.

La primera de totes és la que celebrarà Ascó aquest cap de setmana, i que dona el tret de sortida a la Mostra de Caves.

També Nadal i Reis a Roquetes, així com les Jornades Gastronòmiques de la Clementina d’Alcanar, que en aquest moment és quan els cítrics estan al seu punt.

A la Ràpita celebren fins el 10 de desembre les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, el seu producte estrella, i estrella, també, en moltes taules.

Fires de Nadal per a tots els gustos

Si t’agraden les fires de Nadal no te’n cansaràs ni te les acabaràs. Perquè a les Terres de l’Ebre n’hi ha per triar i remenar. La de Tivissa, Amposta, Tortosa, Les Jornades gastronòmiques de la Cuina i l’oli de Santa Bàrbara, la Clotxa de la Ribera d’Ebre… Mil oportunitats per degustar mil sabors.

I és que, tot l’any però en aquests darrers mesos de l’any encara més, els productors locals exhibeixen amb orgull els seus millors productes. Des dels torrons fins als neules, passant per una àmplia varietat de formatges i embotits, cada parada és una invitació a tastar l’autèntica riquesa gastronòmica de les TTEE. I a banda, les figures nadalenques, les decoracions fetes a mà i els articles de regal creats amb cura esperen ser descoberts. Es poden trobar delícies gastronòmiques que conquereixen paladars: torrons artesans, neules cruixents i les begudes calentes que conviden a fer una pausa i gaudir de l’ambient festiu.

No oblideu provar els vins locals, que completen a la perfecció aquests festins nadalencs.

Un Nadal autèntic a les Terres de l’Ebre

Ha costat que arribi el fred. Però ara que ja el tenim aquí és el moment de preparar-se per les darreres festes de l’any. Cada cop que girem el full de l’agenda sabem que cau una nova fulla. Nadal no és només una festa consumista. És un estat d’ànim i una oportunitat extraordinària per compartir amb la família i amb totes les persones que toquen el cor, la joia d’haver passat un altre any. I ho fem celebrant la tradició i la màgia. És un temps per gaudir de la riquesa dels costums, de compartir moments especials, de fer una pausa i de crear ocasions que perdurin. En cada racó, en cada fira, en cada pessebre, les Terres de l’Ebre són un aparador obert per experimentar un Nadal autèntic i inoblidable.

Anterior
Tot a punt per la Fira de Nadal d’Ascó
Següent
L’Aldea s’il·lumina amb l’encesa de llums i amb l’arribada del Nadal